Geriliyorum

Uzman
Herkese iyi sosyaller.

2. el sistem aldım bugün. Satıcı, formatlayıp teslim etti ancak tekrar format atıp kendim kurulum yapmak istiyorum.
Rufus kullanıp Windows 11 USB'si hazırlamayı biliyorum ancak masaüstüne geldikten sonra hangi sürücüleri indireceğimi, hangilerinin otomatik ineceğini bilmiyorum.
Şu an AMD ve Gigabyte App Center uygulamaları var, sanırım bunları formattan sonra indirmem gerekiyor.
Windows'a geldikten sonraki kısmı benim anlayabileceğim şekilde, madde madde belirterek yardımcı olur musunuz?

(R5 5600 / 6700XT / Gigabyte A520M-K V2 / Adata RAM ve SSD)

İsterseniz önce windowsun güncelleme yapmasına izin vererek driver güncellemelerini tamamlayıp program vs indirebilirsiniz. Daha basit, hızlı olur.

Hocam ben önce interneti kesip windows güncellemelerini askıya alıyorum. Çünkü windows update genellikle eski tarihli sürücüleri yüklüyor. O yüzden kendim manuel olarak anakart chipset, ekran kartı, wifi, ses vs. sürücüleri kuruyorum. Ardından winutil kullanarak sistemi kendime göre ayarlıyorum. DirectX, Winrar, Vcredist paketleri kuruyorum.
Winutil'i tek tek anlatmaktansa şu videoyu izlemenizi yeğlerim, daha açıklayıcı olur:

Yardımcı olabileceğim bir şey varsa yazın, hayırlı olsun.

Son düzenleme:

İsterseniz önce windowsun güncelleme yapmasına izin vererek driver güncellemelerini tamamlayıp program vs indirebilirsiniz. Daha basit, hızlı olur.

Hocam ben önce interneti kesip windows güncellemelerini askıya alıyorum. Çünkü windows update genellikle eski tarihli sürücüleri yüklüyor. O yüzden kendim manuel olarak anakart chipset, ekran kartı, wifi, ses vs. sürücüleri kuruyorum. Ardından winutil kullanarak sistemi kendime göre ayarlıyorum. DirectX, Winrar, Vcredist paketleri kuruyorum.
Winutil'i tek tek anlatmaktansa şu videoyu izlemenizi yeğlerim, daha açıklayıcı olur:

Yardımcı olabileceğim bir şey varsa yazın, hayırlı olsun.

Hocam bi tane rehber vardı, win11 kurduktan sonra interneti bağlamadan önce, regedit üzerinden birkaç ayar yapılıyordu.
Bu şekilde win update sürücüleri kendi indirmedi devre dışı bırakılıyordu.
O rehberi biliyorsan atar mısın buraya

Hocam bi tane rehber vardı, win11 kurduktan sonra interneti bağlamadan önce, regedit üzerinden birkaç ayar yapılıyordu.
Bu şekilde win update sürücüleri kendi indirmedi devre dışı bırakılıyordu.
O rehberi biliyorsan atar mısın buraya
Rehber artık geçerli olmayabilir hocam. Bulamadım, bilmiyorum.
Biraz geç olsa da şunu yapın:

1. Windows 11 format attıktan sonra Microsoft hesabı ekleme ekranına kadar gelin.
2. Bu ekranda Shift + F10 basıp komut istemini açın.
3. Şu metni yazın ve Enter'a basın.
4. Yeni arayüzde kullanıcı adı girin, isteğe bağlı olarak şifre de girin ve ya boş bırakın.
Bu şekilde internetsiz giriş yaptığınız sürece güncelleme yapamaz Windows. Sonra ayarlar kısmına gelip Windows Update ayarlarından güncellemeleri duraklatabilirsiniz.

Ek olarak garanti olsun diye de
A) Arama çubuğuna
"Aygıt yükleme ayarlarını değiştir" yazın ve açın.
"Cihazlarınız için kullanılabilir olan üretici uygulamalarını ve özel simgeleri otomatik olarak indirmek istiyor musunuz?" sorusuna Hayır yanıtını verin.
Değişiklikleri Kaydet deyin

B) Klavyeden Windows + R tuşlarına basın, açılan kutuya
yazın ve Enter'a basın. (Bu bizi doğrudan eski Sistem Özellikleri penceresine atar.)
Üstteki sekmelerden Donanım (Hardware) kısmına gelin.
Orada göreceğin Aygıt Yükleme Ayarları (Device Installation Settings) butonuna tıkla.
Gelen soruya "Hayır (cihazınız düzgün çalışmayabilir)" seçeneğini işaretleyin ve değişiklikleri kaydedin.

Son düzenleme: