Merhaba herkese, 2023'te RX 6800'lü bir sistem almıştım. Sistemi ilk kurduğumda başıma gelmedik sorun kalmadı; sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünerek daha sıfır kutusundan çıkan ekran kartını servise gönderdim, servis kusurlu buldu ve toplam 2 aylık süreç sonunda ekran kartım değişti. Bu süreç sonrası sistemi tekrar formatladım, her şeyi güncelledim; BIOS dahil. Ekran kartını takıp driver kurdum ve oyuna girince siyah ekran yedim. Daha sonra PC'yi resleyince ekran kartı driveri kendini silmiş görünüyordu. Biraz araştırma sonrası en stabil driveri buldum ve kurdum; günümüze kadar beni idare etti.
Geçenlerde oyuna girince aynı sorunu yaşadım. Bu sefer düşündüm ki "Driverin ömrü doldu artık, güncel bir şeyler arıyor.", en son WHQL bir driver bulup (stabil olduğunu söylenilen) kurdum, oyuna girmeden 15 dk geçti siyah ekran yedim ve "DP sinyal yok" hatası almaya başladım. Asla ama asla görüntü gelmediü, kasa çalıştı. Sök tak her şeyi denedim ama maalesef hiçbir şekilde çözüm olmadı. Cuma günü servise gönderdim; servise yarın ulaşacak.
2 sorum var: Bu sorunu evde çözebilir miydim? Başka yöntemler var mı?
Elimde yedek bir PC var; yedek PC'nin ekran kartını (GTX 1050 Ti) yeni kasaya takıyorum ona da görüntü gelmiyor ama 1050 Ti'li kasaya takınca görüntü var. Görüntü olayı ekran kartı driver ile alakalıydı ona eminim.
2. Sorum: Ekran kartı yine kusurlu çıkma ihtimaline karşı değişim hakkı doğarsa değerinde bir NVIDIA kartı talep hakkım oluyor mu? Ekran kartı sıfır gibi zaten çok kullanmadım bile ama 2. kez böyle yapması üzdü. Tekrar AMD ekran kartı düşünmüyorum zaten!
Sistem:
Geçenlerde oyuna girince aynı sorunu yaşadım. Bu sefer düşündüm ki "Driverin ömrü doldu artık, güncel bir şeyler arıyor.", en son WHQL bir driver bulup (stabil olduğunu söylenilen) kurdum, oyuna girmeden 15 dk geçti siyah ekran yedim ve "DP sinyal yok" hatası almaya başladım. Asla ama asla görüntü gelmediü, kasa çalıştı. Sök tak her şeyi denedim ama maalesef hiçbir şekilde çözüm olmadı. Cuma günü servise gönderdim; servise yarın ulaşacak.
2 sorum var: Bu sorunu evde çözebilir miydim? Başka yöntemler var mı?
Elimde yedek bir PC var; yedek PC'nin ekran kartını (GTX 1050 Ti) yeni kasaya takıyorum ona da görüntü gelmiyor ama 1050 Ti'li kasaya takınca görüntü var. Görüntü olayı ekran kartı driver ile alakalıydı ona eminim.
2. Sorum: Ekran kartı yine kusurlu çıkma ihtimaline karşı değişim hakkı doğarsa değerinde bir NVIDIA kartı talep hakkım oluyor mu? Ekran kartı sıfır gibi zaten çok kullanmadım bile ama 2. kez böyle yapması üzdü. Tekrar AMD ekran kartı düşünmüyorum zaten!
Sistem:
- AMD Ryzen 5 5600
- MSI Pro B550M-P G3 Anakart
- MSI Radeon RX 6800 GAMING Z Trio
- XPG 8 GB RAM X2
- Samsung SSD 2TB 970 EVOPLUS
- FSP Hyper Pro 650W
Son düzenleyen: Moderatör: