Detaylar
Kim cevapladı?wallywestr
Uzman
AM5 dışında önerdiği BIOS ayarlarını yapın. Özellikle Resizebar ayarı faydalı olduğunu söyleyebilirim. BIOS güncellemesi zor bir şey değil. Techolay rehberleri var.
Evet, 24.8.1 olması lazım. Eski sürücülere bağlantıdan ulaşabilirsin.
Genelde bu sürücüde garip takılmaları yaşamıyorlarmış. Görselde attığın gibi sürekli %66 GPU kullanımında gezmiyorsa, %99 ama zırt pırt % düşüyorsa, ya donanım ya da yazılımsal bir takılma sorunudur.
Yazılımsal olarak yapabileceklerini yap. Yine bir düzelme yoksa sonra donanım sorununa bilenler yorum yazacaktır. Ayrıca başka oyunlarda da testlerin ekran görüntüsünü paylaşın.
%85-100 arasında geziyor bunda kullanım. normal midir?
İşlemci kullanımını da ekledim. %45-60 arası geziyor bir kez drop oldu onda da 62 den 48 e aniden düştü
Son düzenleme:
Evet, bence sorun yok gibi duruyor. Sadece bellek kullanımı oyuna göre yüksek geldi. Hangi çözünürlükte oynuyorsun?
Ayrıca bu görüntüleri atarken BIOS güncelleme, ayar ve sürücü vb. yaptın mı? Genel güncellemeler ve arka planda çalışan uygulamalara göre değerler farklılık gösterebilir. Ama genel olarak değerler iyi. Oyun eski olsa da, Ubisoft'un bence kullandığı motor veya beceriksizliğinden, bazı sahnelerde GPU kullanımın %85 düşmesi normal. Yıllardır güncelleme almasına rağmen aşırı prüzsüz çalışan bir oyun değil.
PS oyunlarını belki bozan bir ayar vardır. Çünkü izlediğim testlerde GoW, The Last of Us ve Spider Man hepsinde %99 civarında geziyor. Spesifik bir uygulama falan sorun yaratmıyorsa, genel olarak tüm sürücü güncellemelerini, işletim sistemi vb. kontrol et. Önerilen BIOS ayarlarını yapmadıysan da yap. Sonra sistemi yeniden başlatıp test et.
Ayrıca bu görüntüleri atarken BIOS güncelleme, ayar ve sürücü vb. yaptın mı? Genel güncellemeler ve arka planda çalışan uygulamalara göre değerler farklılık gösterebilir. Ama genel olarak değerler iyi. Oyun eski olsa da, Ubisoft'un bence kullandığı motor veya beceriksizliğinden, bazı sahnelerde GPU kullanımın %85 düşmesi normal. Yıllardır güncelleme almasına rağmen aşırı prüzsüz çalışan bir oyun değil.
PS oyunlarını belki bozan bir ayar vardır. Çünkü izlediğim testlerde GoW, The Last of Us ve Spider Man hepsinde %99 civarında geziyor. Spesifik bir uygulama falan sorun yaratmıyorsa, genel olarak tüm sürücü güncellemelerini, işletim sistemi vb. kontrol et. Önerilen BIOS ayarlarını yapmadıysan da yap. Sonra sistemi yeniden başlatıp test et.
wallywestr
Uzman
nasıl çözebilirim biliyor musunuz BIOS güncellemesi işe yaramadıAynı sistem 32 GB kullanıyorum Ultra ayarlarda 140 altına hiç düşmem 2K da bıle sorun var kardeşim GPU kullanımı yüksek olması lazım
hakan07
Çalışkan
amd adrenalin yakın zamanda silip yeniden kurudn mu hiç driverları birde monitörün kaç hz
bios güncelledikten sonra svm açtın ramlerin frekanslarını larını ayarladın değil mi
birde ram muhtemelen tek 16 kullanıyorsun dual 32 geçmeni tavsiye ederim 2x8 de bile suankinden yüzde 20 fps artışı olur attığın görüntülerden anlaşılan 13 gb ram kullanımı var darboğaza yaşanıyor
bios güncelledikten sonra svm açtın ramlerin frekanslarını larını ayarladın değil mi
birde ram muhtemelen tek 16 kullanıyorsun dual 32 geçmeni tavsiye ederim 2x8 de bile suankinden yüzde 20 fps artışı olur attığın görüntülerden anlaşılan 13 gb ram kullanımı var darboğaza yaşanıyor
Son düzenleme:
serhaatttt
Üyecik
bende ayni sorunu yasiyorum hala cozemedim
Yeni konular
-
-
-
-
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-