Ben şimdi 4.8 1.27v ile her oyunu açıp rahat rahat oynuyorum illa testlerde reset atıyor diye stabil olmamış mı oluyor? Uzun süreçte bu benim için sorun mudur?
Evet hangi oyunda sorun yaşayacağın belli değil. Yarın yeni bir oyun çıkar onda sorun yaşarsın. O sebeple elinden geldiğince çok test geçmesi lazım ki sorunsuz diyebilirsin. 22 saat test yaparsın sorun vermez, 23.saat test hata verebilir. Tamamen bir şeyin stabil olup olmadığını bilemezsin.
Evet hangi oyunda sorun yaşayacağın belli değil. Yarın yeni bir oyun çıkar onda sorun yaşarsın. O sebeple elinden geldiğince çok test geçmesi lazım ki sorunsuz diyebilirsin. 22 saat test yaparsın sorun vermez, 23.saat test hata verebilir. Tamamen bir şeyin stabil olup olmadığını bilemezsin.
1.27v ile deli güç tüketimi yapar ve verimlilik/performans eğrisi rezalet durumda olur. Ben de şu an PBO ile kullanıyorum ve testlerde neredeyse all Core OC kadar fps/score alıyorum.
1.27v ile deli güç tüketimi yapar ve verimlilik/performans eğrisi rezalet durumda olur. Ben de şu an PBO ile kullanıyorum ve testlerde neredeyse all Core OC kadar fps/score alıyorum.
Overclock, bir bilgisayar bileşenini, üreticinin belirlediği standart hızının üzerinde çalıştırmaya denir.
Temel amaç, daha yüksek performans elde etmektir ve darboğazı azaltmak için kullanılabilir.
Overclock'a benzer birkaç uygulama daha vardır. Bunlar "OC" genel başlığı altında anılsa da aslında farklı şeylerdir:
OC (Overclock): Bileşenin normal çalışma hızını artırmaktır.
UC (Underclock): Bileşenin çalışma hızını normalin altına indirmektir. Güç tüketimi, performans...
PBO ile ani sıcaklık artışları oluyor, statik OC ile daha serin çalışıp daha yüksek performans veriyor, örnek olarak BF2042 de PBO ile sıcaklık 67 derecelere fırlarken statik OC ile 60 dereceyi bile görmüyor.