Ben şimdi 4.8 1.27v ile her oyunu açıp rahat rahat oynuyorum illa testlerde reset atıyor diye stabil olmamış mı oluyor? Uzun süreçte bu benim için sorun mudur?

Sorunsa bile ne gibi sorunlar yaratabilir?

Evet hangi oyunda sorun yaşayacağın belli değil. Yarın yeni bir oyun çıkar onda sorun yaşarsın. O sebeple elinden geldiğince çok test geçmesi lazım ki sorunsuz diyebilirsin. 22 saat test yaparsın sorun vermez, 23.saat test hata verebilir. Tamamen bir şeyin stabil olup olmadığını bilemezsin.

Evet hangi oyunda sorun yaşayacağın belli değil. Yarın yeni bir oyun çıkar onda sorun yaşarsın. O sebeple elinden geldiğince çok test geçmesi lazım ki sorunsuz diyebilirsin. 22 saat test yaparsın sorun vermez, 23.saat test hata verebilir. Tamamen bir şeyin stabil olup olmadığını bilemezsin.
Onların dışında hani şuan ne sorun yaratır bana onu bilmek istiyorum açıkçası, maddi zarar gibi mesela.

1.27v ile deli güç tüketimi yapar ve verimlilik/performans eğrisi rezalet durumda olur. Ben de şu an PBO ile kullanıyorum ve testlerde neredeyse all Core OC kadar fps/score alıyorum.
PBO açtım,
120
80
140

+200
curve optimizer de açmadım. 4650de şuan ve oyunda daha fazla güç çekti ona ne yapabilirim?

PBO açtım,
120.
80.
140.

+200
Curve Optimizer de açmadım. 4650'de şu an ve oyunda daha fazla güç çekti ona ne yapabilirim?

Curve Optimizer voltaj kontrolü yapar. Buradan örnek alabilirsin.

PBO ile ani sıcaklık artışları oluyor, statik OC ile daha serin çalışıp daha yüksek performans veriyor, örnek olarak BF2042 de PBO ile sıcaklık 67 derecelere fırlarken statik OC ile 60 dereceyi bile görmüyor.