ali4747

Uzman
Daha sonra PC de bir işlem yapmadığım halde işlemci sıcaklığı 65 görüyor, stok fan kullanıyorum. PC 8 aylık.

Sistemim ise AMD Radeon RX 6750 XT, ASUS B450M-A II, AMD Ryzen 5 5600. Stok fan yetersiz mi kalıyor acaba? Bu hataları da çözemedim. Forumda yazanları denedim olmadı. YouTube'da video izlerken bir anda pat PC donuyor. Resmen PC'yi aldığıma pişmanım. Önerileriniz ve yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Merhaba, stok fan yetersiz bu işlemciye evet ama boşta 65 derece de biraz fazlaymış. PC tozlanmış olabilir mi? En son ne zaman temizlediniz? Termal macunun daha ömrünü tamamladığını düşünmüyorum. Bu arada PC donma olayı AMD yazılımından da kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba, stok fan yetersiz bu işlemciye evet ama boşta 65 derece de biraz fazlaymış. PC tozlanmış olabilir mi? En son ne zaman temizlediniz? Termal macunun daha ömrünü tamamladığını düşünmüyorum. Bu arada PC donma olayı AMD yazılımından da kaynaklanıyor olabilir.
Merhaba. Geçen hafta temizlemiştim, zaten ara ara temizliyordum ama çok sık değil. Genel testleri de yapmıştım; RAM olsun falan ama bir sıkıntı görünmüyor. Dediğiniz gibi AMD yazılımından olabilir. Peki Soğtutucuyu mu değiştirmeliyim? Bendeki termal macunun ömrünü yitirmediğini düşünüyorum da gerekirse değiştirebilirim

Merhaba. Geçen hafta temizlemiştim, zaten ara ara temizliyordum ama çok sık değil. Genel testleri de yapmıştım; RAM olsun falan ama bir sıkıntı görünmüyor. Dediğiniz gibi AMD yazılımından olabilir. Peki Soğtutucuyu mu değiştirmeliyim?
Anladım, işlemci soğutucunuzu değiştirmeniz daha iyi olacaktır, bunun için ayrı bir konu açabilirsiniz. Şu an bulunan AMD yazılımınızın sürümü nedir?

Anladım, işlemci soğutucunuzu değiştirmeniz daha iyi olacaktır, bunun için ayrı bir konu açabilirsiniz. Şu an bulunan AMD yazılımınızın sürümü nedir?
Soğutucu için ayrı bir konu açacağım, teşekkürler.

İşlemcinin sürümü: 2.13.1.3097
Ekran kartı: 24.6.1

İşletim sistemi ise Windows 10

Soğutucu için ayrı bir konu açacağım, teşekkürler.

İşlemcinin sürümü: 2.13.1.3097
Ekran kartı: 24.6.1

İşletim sistemi ise Windows 10
Ekran kartı sürücünüzü başka bir sürücüyle değiştirerek deneyebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bunu için de bir konu açın ve beni etiketleyin, yardımcı olurum. Ben teşekkür ederim.

Daha sonra PC de bir işlem yapmadığım halde işlemci sıcaklığı 65 görüyor, stok fan kullanıyorum. PC 8 aylık.

Sistemim ise AMD Radeon RX 6750 XT, ASUS B450M-A II, AMD Ryzen 5 5600. stok fan yetersiz mi kalıyor acaba? Bu hataları da çözemedim. Forumda yazanları denedim olmadı. YouTube'da video izlerken bir anda pat PC donuyor. Resmen PC'yi aldığıma pişmanım. Önerileriniz ve yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Aynı kernel sorunun ben de bazı oyunlarda yaşıyorum. Galiba B450 chipseti ile alakalı bir durum. Stok fanda 65 derece yüksek değil bu işlemci zaten sıcak çalışıyor. Şahsen Snowman M200 ile boşta 61 yükte 75 derece görüyorum bana da başta 75 fazla geliyordu sonradan anladım bu şekilde sıcak çalıştığını.
İşlemci yükte kaç dereceye çıkıyor?

Bu ayarları yap. Buz gibi çalışıyor, çok da gözle görülür. Performans düşmüyor.

Senin anakartın farklı. Videoya göre 42X çarpana getir, Sonra çarpan seçince -0.025V düşürmen gerekiyor yada hiç elleme kendi 1.100V çalışır kendi.
Direk çarpan vermeden yapmayı seçersen. Kendi 1.200V olarak veriyor. -0.100 tarzı da verebilirsin. 1.100V olarka çalışır böylede."

Son düzenleme:
Aynı kernel sorunun ben de bazı oyunlarda yaşıyorum. Galiba B450 chipseti ile alakalı bir durum. Stok fanda 65 derece yüksek değil bu işlemci zaten sıcak çalışıyor. Şahsen Snowman M200 ile boşta 61 yükte 75 derece görüyorum bana da başta 75 fazla geliyordu sonradan anladım bu şekilde sıcak çalıştığını.
İşlemci yükte kaç dereceye çıkıyor?

CS:GO oynadığımda sıcaklık 82'lere çıkıyor.
Şimdi baktım. Boşta ise AMD Ryzen Master da 53 48 değişiyor ama anlamadığım armony create te 63 derecelerde.