doqixd

Çalışkan
RAM: Patriot Viper RGB DDR4 32 GB 3600MHz.
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB
  • Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı GTX 1080 8 GB.

• CS2'de oyun oynarken MS 30'den 630 MS değerlere fırlıyordu, daha sonra aniden video_card ile başlayan bir mavi ekran hatası aldım. Sorunun ne olduğunu çözerseniz sevinirim.
Minidump linki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence adım adım gidelim.
Öncelikle Ethernet kullanıyorsanız Ethernet, Wi-Fi kullanıyorsanız Wi-Fi sürücünüzü kaldırıp anakartınızın sitesindeki en son sürüm sürücü ile kurulum yapın, belki sorun onlarla alakalıdır, çünkü ms fırlayınca yaşandığını yazmışsınız.
Ama aynı anda video_card diyorsunuz, ekran kartı sürücünüzden de emin olalım.
Bu rehberdeki gibi DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürüm sürücü kurulumu yapın.
Ayrıca CS de hile korumaları arttı iyice, Vanguard veya benzeri hile koruma araçları da bilgisayarınızda aynı anda çalışıyorsa çakışma yaratıyor olabilir, veya bir antivirüs programı.
Dediğim güncellemeleri yapıp, diğer programları kapattıktan sonra bir test edin.

Hocam bence adım adım gidelim.
Öncelikle Ethernet kullanıyorsanız Ethernet, Wi-Fi kullanıyorsanız Wi-Fi sürücünüzü kaldırıp anakartınızın sitesindeki en son sürüm sürücü ile kurulum yapın, belki sorun onlarla alakalıdır, çünkü ms fırlayınca yaşandığını yazmışsınız.
Ama aynı anda video_card diyorsunuz, ekran kartı sürücünüzden de emin olalım.
Bu rehberdeki gibi DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürüm sürücü kurulumu yapın.
Ayrıca CS de hile korumaları arttı iyice, Vanguard veya benzeri hile koruma araçları da bilgisayarınızda aynı anda çalışıyorsa çakışma yaratıyor olabilir, veya bir antivirüs programı.
Dediğim güncellemeleri yapıp, diğer programları kapattıktan sonra bir test edin.

Hocam daha önce de mavi ekran almadan önce bu ani ms yükselmeleri droplar oluyordu. DDU ile silip yüklemiştim bir şey değişmemişti tekrar yükleyeceğim siz minidump dosyasına baktınız mı?

• SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB
  • Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2.

• CS2'de oyun oynarken MS 30'den 630 MS değerlere fırlıyordu, daha sonra aniden video_card ile başlayan bir mavi ekran hatası aldım. Sorunun ne olduğunu çözerseniz sevinirim.
Minidump linki.
Merhaba, yaşadığınız mavi ekran ve yüksek ms sorunları genelde ekran kartı sürücüsü veya donanımla ilgili olabilir. Öncelikle Nvidia sürücüsünü tamamen kaldırıp (DDU programıyla) en güncel sürücüyü yüklemeyi deneyin. Ayrıca anakart BIOS’unuzun ve chipset sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
Ekran kartınızın veya işlemcinizin aşırı ısınıp ısınmadığını HWMonitor gibi programlarla kontrol edin. Isınma varsa soğutmayı artırmak gerekebilir.
RAM’leri MemTest86 ile test etmek de iyi olur; bazen bellek sorunları da mavi ekrana neden olabiliyor.
CS2 oyunundaki ayarları biraz düşürüp, V-Sync açıp kapatarak deneme yapabilirsiniz. PSU’nuzun yeterli ve stabil güç verdiğinden de emin olun.
Bunlar işe yaramazsa ekran kartınızda donanımsal bir sorun olabilir, o zaman servise göstermek en doğrusu.

• SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB.
  • Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.

• CS2'de oyun oynarken ms 30'den 630 ms değerlere fırlıyordu, daha sonra aniden video_card ile başlayan bir mavi ekran hatası aldım. Sorunun ne olduğunu çözerseniz sevinirim.
Minidump linki.

Hocam minidump nasıl incelenir tam bilmiyorum, o yüzden ona bir yorum yapamam.
Sıcaklıklarda bir acayiplik yoksa eğer, chipset driveri ve Ethernet driverinizi güncellemeyi deneyin bir.
Ayrıca dediğim gibi, başka bir oyunun hile önleyici programı veya antivirüs programları çakışıyor olabilir dikkat edin ona.