R5 5600 ve RX 6700 XT sisteme Hackintosh EFI dosyası

Kullandiginiz EFI'yi pek incelemedim ama amatorce degilse cok ugrasmaiza gerek yok NootRX'i EFI/OC/Kexts klasorune indirdikten sonra kopyalayip ardindan da ProperTree ile config dosyasina ekledikten sonra isiniz kalmiyor tabii EFI duzgun sekilde yapildiysa yoksa yine istege bagli gelistirmeler yapilabilir.

Ek olarak iServices kullanimi icin GenSMBIOS ile SMBIOS ve seri numaralarini degistirmeyi unutmayin.

Ilk mesajimda ufak bir karisiklik olmus NootedRed diye belirtmisim NootRX olacak o kusuruma bakmayin.

Son düzenleme:
Islemci tanitimi derken ''Bu Mac Hakkinda'' kismindaki bilinmeyen islemci kismini diyorsaniz o sadece kozmetik sorun, aslinda kullandiginiz EFI'de RestrictEvents kext'i mevcut ve aktif edilmis. Config dosyasinda PlatformInfo>Generic kisiminda ProcessorType degerini kontrol edin eger 3842 ise (MacPro7,1 default degeri diger SMBIOS'larda farkli olabilir) bu degeri 1537 olarak degistirip islemi kaydedin ardindan yeniden baslatirken NVRAM Reset yapmayi unutmayin bu islemden sonra islemcinizin ismi normal sekilde gorunmesi gerek.

GPU icin ise yukarida yazdigimi uygulamaniz gerek.

Islemci tanitimi derken "Bu Mac Hakkinda" kismindaki bilinmeyen islemci kismini diyorsaniz o sadece kozmetik sorun, aslinda kullandiginiz EFI'de RestrictEvents Kext'i mevcut ve aktif edilmis. Config dosyasinda PlatformInfo>Generic kisiminda ProcessorType degerini kontrol edin eger 3842 ise (MacPro7, 1 default degeri diger SMBIOS'larda farkli olabilir) bu degeri 1537 olarak degistirip islemi kaydedin ardindan yeniden baslatirken NVRAM Reset yapmayi unutmayin bu islemden sonra islemcinizin ismi normal sekilde gorunmesi gerek.

GPU icin ise yukarida yazdigimi uygulamaniz gerek.

Akşam deneyeceğim verdiğin bilgileri. Bir de şey sormak istiyorum aşağıdaki linkte bulunan anakartımın Ethernet dosyasını nasıl işleyebilirim?

@sheels
  1. Kext dosyasini indir sonra dosyayi EFI/OC/Kexts dizinine kopyala.
  2. config.plist dosyasini ProperTree ile ac ilk acilista Python paketlerini de kurmasi gerek biraz beklemen gerekebilir.
  3. Ardindan gorseldeki gibi bir pencerenin gelmesi gerek.
    Screenshot 2024-02-22 at 6.15.50 PM.webp
  4. Sol ust bardan File sekmesi uzernde gorseldeki secenege bastiktan sonra pencere barinda ''Edited'' yazisini gordukten sonra yine ayni menuden islemi kaydedip sistemi yeniden baslat.
    Screenshot 2024-02-22 at 6.18.20 PM.webp

@sheels
  1. Kext dosyasini indir sonra dosyayi EFI/OC/Kexts dizinine kopyala.
  2. config.plist dosyasini ProperTree ile ac ilk acilista Python paketlerini de kurmasi gerek biraz beklemen gerekebilir.
  3. Ardindan gorseldeki gibi bir pencerenin gelmesi gerek.Eki Görüntüle 21308
  4. Sol ust bardan File sekmesi uzernde gorseldeki secenege bastiktan sonra pencere barinda ''Edited'' yazisini gordukten sonra yine ayni menuden islemi kaydedip sistemi yeniden baslat.Eki Görüntüle 21316
Hocam bu program bende windowsta açılıyo kurduğum hackintosh da açılmıyo anlamadım neden acaba?
IMG_20240222_225544.webp

Hocam bu program bende Windows'ta açılıyor kurduğum Hackintosh da açılmıyor anlamadım neden acaba?

Betigin calismasi icin Python gerekli yazmistim, ilk bas onu kurmak icin senden onayini istiyor onu yapmadiysan ya da kurulurken bir hata olduysa calismayabilir. Python'u elle kurmayi dene bu durumda.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt