sarpkaya

Uzman
İyi günler, AMD Ryzen 5 5600 işlemciye sahibim ve BIOS üzerinden yaptığım ayarlamalara rağmen işlemci güç limitini (ppt) artıramıyorum. Bu durumu Ryzen Master programı üzerinden kontrol ettiğimde, işlemcimin güç limiti (ppt) maksimum 70W olarak görünüyor ve daha yüksek bir değer seçmeme izin vermiyor. BIOS'taki tüm ayarları yapıp kaydettiğimde ve ardından Ryzen Master'ı açtığımda, yaptığım değişikliklerin aynen yansıdığını ve programda güncellendiğini görüyorum. Ancak, ppt değeri sabit kalıyor ve artmıyor. Ryzen Master programı üzerinden herhangi bir ayar değişikliği yapmıyorum, sadece mevcut durumumu kontrol etmek için kullanıyorum.
250726170647.webp
Ekran görüntüsü 2025-07-26 170210.webp
Ekran görüntüsü 2025-07-26 170151.webp

Son düzenleme:
İlk başta Ryzen Master yüklü değildi fakat BIOS değişikliklerine rağmen R23 testlerinde yaptığım değişikliği fark edemiyordum. Ryzen Master'ı ayarların uygulanıp uygulanmadığına bakmak için indirdim.

Anakart modeliniz nedir? A serisi anakartlarda buna müdahale etsenizde çalışmıyor.
Gigabyte B550M-K Rev1.0

İlk başta Ryzen Master yüklü değildi fakat BIOS değişikliklerine rağmen R23 testlerinde yaptığım değişikliği fark edemiyordum. Ryzen Master'ı ayarların uygulanıp uygulanmadığına bakmak için indirdim.

Gigabyte B550M-K rev1.0

BIOS güncellemesi yapıldı mı? Ryzen Master stabil değil, onu komple sil.

Harbiden garipmiş. Peki limitleri belirleyen anakart mı yoksa otomatik mi o ayarı bir kontrol eder misin?