Maalesef 1250mV'da da sistem açılmıyor
Detaylar
Kim cevapladı?Farklı BIOS dener misin? Şu anda hiçbir şekilde işlemciye müdahale edemiyorsun.
Farklı BIOS sürümüne mi geçeyim?Farklı BIOS dener misin? Şu anda hiçbir şekilde işlemciye müdahale edemiyorsun.
Bu kısıtlamanın sebebi nedir @Recep Baltaş hocam biliyor musunuz? Aynı/benzer sistem özelliklerine sahip olup böyle bir sorun yaşayan görmedim. Farklı bir ayarı mı değiştirmek gerekiyor?
Farklı BIOS sürümüne mi geçeyim?
Bu kısıtlamanın sebebi nedir @Recep Baltaş hocam biliyor musunuz? Aynı/benzer sistem özelliklerine sahip olup böyle bir sorun yaşayan görmedim. Farklı bir ayarı mı değiştirmek gerekiyor?
Evet hocam. Kısıtlama değil de hata diyelim. Kısıtlama sadece a serisi için geçerli.
Hocam günaydın Gigabyte'ın kendi uygulaması olan Easytune'dan overclock yapmayı denesek veya buradaki bir ayardan dolayı mı sınır var acaba.Evet hocam. Kısıtlama değil de hata diyelim. Kısıtlama sadece a serisi için geçerli.
Not: 1.2V 4.65GHz uyguladı görev yöneticisinde gördüm fakat 3-5 saniye sonra sistem kendini kapattı + 1.25V 4.65GHz'de de durum aynı bence farklı bir sorun var çünkü işlemci ben herhangi bir değişiklik yapmamama rağmen 4.6GHz'lere kendisi çıkabiliyor.
Kapatıp açtıktan sonra 4.6GHz veriyor fakat sonra 4GHzlere geri düşüyor. Şuan %3 kullanım 3.78GHz'de mesela. İlk attığım görselde normalde mod değiştirebiliyor olmam lazım fakat ona da izin vermiyor mesela tıklayamıyorum.
Son düzenleme:
Hocam günaydın Gigabyte'ın kendi uygulaması olan EasyTune'dan overclock yapmayı denesek veya buradaki bir ayardan dolayı mı sınır var acaba.Eki Görüntüle 167405Eki Görüntüle 167406
Not: 1.2v 4.65GHz uyguladı görev yöneticisinde gördüm fakat 3-5 saniye sonra sistem kendini kapattı + 1.25v 4.65GHz'de de durum aynı bence farklı bir sorun var çünkü işlemci ben herhangi bir değişiklik yapmamama rağmen 4.6GHz'lere kendisi çıkabiliyor.Eki Görüntüle 167407
Kapatıp açtıktan sonra 4.6GHz veriyor fakat sonra 4ghzlere geri düşüyor. Şu an %3 kullanım 3.78GHz'de mesela. İlk attığım görselde normalde mod değiştirebiliyor olmam lazım fakat ona da izin vermiyor mesela tıklayamıyorum.
Hocam Windows üzeri OC programlarının hepsini ayarları sıfırlayarak kaldırın BIOS'a etkisi olmasın diye. BIOS'u değiştirdiğinizi farz ediyorum. Güvenli olan maksimum voltaj limiti 1.35v dener misin? Bu defa da çökerse donanım hatası olduğunu düşünmmeye başlayacağım.
Core Performance Boost kapatıp CPU load line calibration ayarını Auto olduğundan emin olun.
Hocam favoriler kısmında da sizin dediğiniz ayarlar var burdan hangilerini değiştireyim.Hocam Windows üzeri OC programlarının hepsini ayarları sıfırlayarak kaldırın BIOS'a etkisi olmasın diye. BIOS'u değiştirdiğinizi farz ediyorum. Güvenli olan maksimum voltaj limiti 1.35v dener misin? Bu defa da çökerse donanım hatası olduğunu düşünmmeye başlayacağım.
Core Performance Boost kapatıp CPU load line calibration ayarını Auto olduğundan emin olun.
Dosya Ekleri
Hocam favoriler kısmında da sizin dediğiniz ayarlar var buradan hangilerini değiştireyim.
Sadece Advanced CPU settings kısmında Core Performance Boost kapatıp 1.35v 4.65GHz verip test eder misin?
Core Performance Boost kapattım, 1.25V 4.65GHz şuan da sistem çalışıyor. PBO açarsam bir sorun olur mu yoksa dokunmayayım mı? HWMonitör'den baktığımda PPT limit 76W olmuş 70W idi değişiklikten önce.
Cinebench R23'den benchmark yapıyorken güncel değerler sonunda olmuş çok teşekkür ediyorum. Sıcaklık 70-72 derecelerde seyrediyor.
Core Performance Boost kapattım, 1.25V 4.65GHz şuan da sistem çalışıyor. PBO açarsam bir sorun olur mu yoksa dokunmayayım mı? HWMonitör'den baktığımda PPT limit 76W olmuş 70W idi değişiklikten önce.
Cinebench R23'den benchmark yapıyorken güncel değerler sonunda olmuş çok teşekkür ediyorum. Sıcaklık 70-72 derecelerde seyrediyor.
Core Performance Boost kapattım, 1.25v 4.65GHz şu an da sistem çalışıyor. PBO açarsam bir sorun olur mu yoksa dokunmayayım mı? HWMonitor'den baktığımda ppt limit 76W olmuş 70W idi değişiklikten önce.
Eki Görüntüle 167411
Cinebench R23'ten benchmark yapıyorken güncel değerler sonunda olmuş çok teşekkür ediyorum. Sıcaklık 70-71 derecelerde seyrediyor.
Normalde bu frekansı 1.15v ile bile çalıştırması gerek ama hata olmaması için yüksek voltaj önerdim. Artık oyunlarda da test eder en son P95 ile de son testi yaparsın. Sorun çıkmazsa hayırlı olsun.
Ppt limiti manuel OC ile iptal oluyor.