Alessandro Del Piero

Başarılı
Merhaba AMD RX 5000 ve 6000 serisi için sürücü desteğini sona erdirdi ve benim yakın zamanda sistem yenileme hevesim var. Şimdiki sistemi konunun sonunda yazacağım, sizce RX 9060 XT 16 GB alıp geçeyim mi yoksa AM5'e geçip ikinci elden RX 6600 vesaire mi bakayım?

Ekran kartı: RX 5500 XT 8 GB
Anakart: ASRock A520M HVS
PSU: Enermax Max Pro III 700W
RAM: Apacer Panther 3200 MHz CL16
SSD: Patriot P320 512 GB M.2 SSD

Bu sürücü desteğinin kesilmesi 5000 serisi için konuşmayacağım ama 6000 serisi için çok kötü oldu.

Son düzenleme:
Takılmaz diye bir şey yok. 1080p için darboğaz verir gözüküyor ama darboğaz teknik olarak sisteme zarar vermez. Ekran kartı gücünün bir kısmı kullanılamaz. AM5 sisteme geçilir ama daha güçsüz bir ekran kartıyla ne kadar mantıklı, orası tartışılır.

Takılmaz diye bir şey yok. 1080p için darboğaz verir gözüküyor ama darboğaz teknik olarak sisteme zarar vermez. Ekran kartı gücünün bir kısmı kullanılamaz. AM5 sisteme geçilir ama daha güçsüz bir ekran kartıyla ne kadar mantıklı, orası tartışılır.

Beni yanılgıya düşüren durum sürücü desteğinin kesilmesi. RX 580 gibi yazılım hataları bu kartlar da almaya başlarsa benim için RX 6000 serisi kullanıcıları için iyi olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçilir neden geçilmesin, hikayeli oyunlarda pek darboğazı hissetmezsin. 9060XT'yi de alıyorsan Vatan'dan alma, iade ürünleri geliyor.

Yalnız RX 9060 XT 16 GB GTA 6 açarda 5500 XT açmaz hocam o açıdan bakarsak :).
Doom Dark Ages 'te aciyor 9060XT, ama RX 5500 acamiyor. Asil avantaji yeni nesil RT gerektiren oyunlari artik 5xxx serisinin acamamasi. Ust seviye bir islemcide 90 FPS alacagi yerde senin sistemde 75 FPS alir ama dedigim gibi hem RT destekli oyunlari acar hem de 5500'de low olan ayarlarini ultraya ceker. Mis gibi de calisir. Ayarlari biraz dusurup high yaparsan da muhtemelen tum oyunlarda rahatlikla 120+ FPS yakalarsin akicilik icin.

Doom Dark Ages 'te aciyor 9060XT, ama RX 5500 acamiyor. Asil avantaji yeni nesil RT gerektiren oyunlari artik 5xxx serisinin acamamasi. Ust seviye bir islemcide 90 FPS alacagi yerde senin sistemde 75 FPS alir ama dedigim gibi hem RT destekli oyunlari acar hem de 5500'de low olan ayarlarini ultraya ceker. Mis gibi de calisir. Ayarlari biraz dusurup high yaparsan da muhtemelen tum oyunlarda rahatlikla 120+ FPS yakalarsin akicilik icin.
Nedense 7500f 7800x3d lerin yanında 5600 benim için baya kötü kalıyor. Ama açamayacağım oyun olunca çok iyi oluyor benim için. Teşekkürler yorumlarınız için.