Anladım, sorun RAM'lerde direkt olarak. Bu ayarı konuşma sebebimiz RAM'in normal hızlarda da error verip vermemesini kontrol etmek istememdi. Vermiş, kısaca RAM'ler hasarlı. Garanti ya da değişim seni bekler gibi duruyor.
Yani hocam anladığım kadarıyla her iki hatanın kaynağı RAM'ler oluyor sanırım Google'da baktımda bu RAM markasını pek kullanan yok zaten yarın teknik servislerini arayacağım hatanın umarım kendilerinde olduklarını kabullenillerde yeni RAM veya tamir gibi hizmet yaparlar yoksa yeni RAM almam zor gibi biraz.
Hocam merhaba öncelikle 18 gün geçti konu üzerinden arızalı RAM'leri tam 10 gün önce gönderdim 3 gün önce yeni RAM'lerim teslim edildi 2x8 GB toplamda 16 GB göndermiştim servis 2x16 GB XPG Gammix D30 göndermiş bu yaptıkları gerçekten şaşırttı ve mutlu etti beni RAM'leri sisteme takıp BIOS üzerinden D.O.C.P ayarını profile 1'e çektim ardından Memtest86 ile 4.30 saatlik testin ardından 0 hata ile testi geçti eski RAM'lerim olsa her gün en az 2 defa mavi ekran ile karşılaşıyordum 3 gündür hiçbir şekilde mavi ekran yemedim Hikvision marka RAM'leri de kimseye önermiyorum araştırdığıma göre sorunlu markaymış zaten yardımlarınız içinde teşekkür ederim.