Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Manisa
  • Anakart: ASUS B450 MK II.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G.
  • Ekran kartı: AMD Ryzen 5 5600G APU.
  • İşletim sistemi: Windows 10.
  • RAM: 2x8 GB Hikvision U10 Turbo U-DIMM HKED4081CAA2F0ZB2.

Bilgisayarım bir anda mavi ekran verdi. Hata kodunu göremedim. Ardından bu konuyu açarken de mavi ekran yedim. Memory falan bir şeyler yazıyordu. Minidump dosyalarını bırakıyorum.
İlk mavi ekran: https://www.mediafire.com/file/5bfh08oet76zx6j/Yeni_klas%C3%B6r.rar/file
İkinci(Memory hatası) mavi ekran: Memory

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hocam anladığım kadarıyla her iki hatanın kaynağı RAM'ler oluyor sanırım Google'da baktımda bu RAM markasını pek kullanan yok zaten yarın teknik servislerini arayacağım hatanın umarım kendilerinde olduklarını kabullenillerde yeni RAM veya tamir gibi hizmet yaparlar yoksa yeni RAM almam zor gibi biraz.

Garantiye gönderdiğini söyle yeter. Garanti için çok büyük çaba sarfetmene gerek yok.

Garantiye gönderdiğini söyle yeter. Garanti için çok büyük çaba sarfetmene gerek yok.

Anladım sağ olun.

Hocam merhaba öncelikle 18 gün geçti konu üzerinden arızalı RAM'leri tam 10 gün önce gönderdim 3 gün önce yeni RAM'lerim teslim edildi 2x8 GB toplamda 16 GB göndermiştim servis 2x16 GB XPG Gammix D30 göndermiş bu yaptıkları gerçekten şaşırttı ve mutlu etti beni RAM'leri sisteme takıp BIOS üzerinden D.O.C.P ayarını profile 1'e çektim ardından Memtest86 ile 4.30 saatlik testin ardından 0 hata ile testi geçti eski RAM'lerim olsa her gün en az 2 defa mavi ekran ile karşılaşıyordum 3 gündür hiçbir şekilde mavi ekran yemedim Hikvision marka RAM'leri de kimseye önermiyorum araştırdığıma göre sorunlu markaymış zaten yardımlarınız içinde teşekkür ederim.

Son düzenleme: