Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Manisa
  • Anakart: ASUS B450 MK II.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G.
  • Ekran kartı: AMD Ryzen 5 5600G APU.
  • İşletim sistemi: Windows 10.
  • RAM: 2x8 GB Hikvision U10 Turbo U-DIMM HKED4081CAA2F0ZB2.

Bilgisayarım bir anda mavi ekran verdi. Hata kodunu göremedim. Ardından bu konuyu açarken de mavi ekran yedim. Memory falan bir şeyler yazıyordu. Minidump dosyalarını bırakıyorum.
İlk mavi ekran: https://www.mediafire.com/file/5bfh08oet76zx6j/Yeni_klas%C3%B6r.rar/file
İkinci(Memory hatası) mavi ekran: Memory

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, sorun RAM'lerde direkt olarak. Bu ayarı konuşma sebebimiz RAM'in normal hızlarda da error verip vermemesini kontrol etmek istememdi. Vermiş, kısaca RAM'ler hasarlı. Garanti ya da değişim seni bekler gibi duruyor.

Hocam ben sistemimi şok'un hazır sistemleri arasında almıştım 1 yıl falan oldu alalı sistemi mi göndermeliyim garantiye yoksa sadece RAM'leri mi?

Son düzenleme:
Hocam merak ettim de ilk mavi ekranın sebebi neydi onda Memory yazmıyordu.

Merhaba @bebecanciyim ilk attığın DMP dosyası 0x34 durdurma koduna sahip olan CACHE_MANAGER mavi ekran hatası.
Kod:
CACHE_MANAGER (34)
    See the comment for FAT_FILE_SYSTEM (0x23)
Arguments:
Arg1: 0000000000051384
Arg2: fffffa8aacc0f058
Arg3: fffffa8aacc0e890
Arg4: fffff8004f073e0b

Microsoft bu hatasının sebebini şöyle açıklamış:
Ekran görüntüsü 2024-04-26 151030.webp

Bellek bozulması da sayfalanmamış havuzun tükenmesine yol açabilir. Bellek bozulması, bellek içeriğinde istenmeyen değişiklikler yapıldığında ortaya çıkar ve genellikle öngörülemeyen davranışlara veya sistem çökmelerine neden olur. Bozuk bellek bölgeleri yanlışlıkla sayfalanmamış havuz bellek kaynaklarını tüketebilir veya bellek sızıntılarına neden olabilir, böylece mevcut havuz zamanla tükenir.

Ayrıca, arabellek taşmaları veya işaretçi manipülasyonu güvenlik açıkları gibi belirli bellek bozulması türleri, bu bellek bölgesinde istenmeyen yazmalara veya tahsislere neden olarak sayfalanmamış havuzu doğrudan etkileyebilir. Bu tür istismarlar, sayfalanmamış havuz kaynaklarının tükenmesine neden olarak tükenme sorununu daha da kötüleştirebilir.

Hemen ardından da diğer DMP dosyasına bakıyoruz:
Kod:
MODULE_NAME: hardware

IMAGE_NAME: memory_corruption

Bellek bozulmasına anlamına gelen ONE_BIT hatası. Bu da direkt ilk dosyadaki hatadaki açıklama üzerinden dolaylı olarak ulaşabildiğimiz bir sonuç oldu.

Eğer sadece ilk dosyayı atmış olsaydın diskleri de kontrol etmemiz gerekebilirdi.

Tüm mavi ekran durdurma kodlarına ve açıklamalarına burdan ulaşabilirsin ayrıca : Rehber: Mavi ekran hata kodları

Son düzenleme:
Hocam merak ettim de ilk mavi ekranın sebebi neydi onda Memory yazmıyordu.

Merhaba @bebecanciyim ilk attığın DMP dosyası 0x34 durdurma koduna sahip olan CACHE_MANAGER mavi ekran hatası.
Kod:
CACHE_MANAGER (34)
    See the comment for FAT_FILE_SYSTEM (0x23)
Arguments:
Arg1: 0000000000051384
Arg2: fffffa8aacc0f058
Arg3: fffffa8aacc0e890
Arg4: fffff8004f073e0b

Microsoft bu hatasının sebebini şöyle açıklamış:
Eki Görüntüle 39802

Bellek bozulması da sayfalanmamış havuzun tükenmesine yol açabilir. Bellek bozulması, bellek içeriğinde istenmeyen değişiklikler yapıldığında ortaya çıkar ve genellikle öngörülemeyen davranışlara veya sistem çökmelerine neden olur. Bozuk bellek bölgeleri yanlışlıkla sayfalanmamış havuz bellek kaynaklarını tüketebilir veya bellek sızıntılarına neden olabilir, böylece mevcut havuz zamanla tükenir.

Ayrıca, arabellek taşmaları veya işaretçi manipülasyonu güvenlik açıkları gibi belirli bellek bozulması türleri, bu bellek bölgesinde istenmeyen yazmalara veya tahsislere neden olarak sayfalanmamış havuzu doğrudan etkileyebilir. Bu tür istismarlar, sayfalanmamış havuz kaynaklarının tükenmesine neden olarak tükenme sorununu daha da kötüleştirebilir.

Hemen ardından da diğer DMP dosyasına bakıyoruz:
Kod:
MODULE_NAME: hardware

IMAGE_NAME: memory_corruption

Bellek bozulmasına anlamına gelen ONE_BIT hatası. Bu da direkt ilk dosyadaki hatadaki açıklama üzerinden dolaylı olarak ulaşabildiğimiz bir sonuç oldu.

Eğer sadece ilk dosyayı atmış olsaydın diskleri de kontrol etmemiz gerekebilirdi.

Tüm mavi ekran durdurma kodlarına ve açıklamalarına burdan ulaşabilirsin ayrıca : Rehber: Mavi ekran hata kodları

Yani hocam, anladığım kadarıyla her iki hatanın kaynağı RAM'ler oluyor sanırım. Google'da baktım da bu RAM markasını pek kullanan yok zaten. Yarın teknik servislerini arayacağım. Umarım ki hatanın kendilerinde olduklarını kabullenirler de yeni RAM veya tamir gibi hizmet yaparlar. Yoksa yeni RAM almam zor gibi biraz.