Bütçe
500

Mustafaymis

Uzman
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce kadar aynı konuyu açmıştım ama şimdi kesin olarak alacağımdan ve daha iyi bir öneri gelmesi ihtimaline karşılık tekrardan açtım. Ryzen 5 5600H işlemcili Acer Nitro 5 için termal macun önerisine ihtiyacım var. İşlemci sıcaklığı, masaüstündeyken bile 70-80 °C aralığında geziyor. Hem genel bir temizlik de yapacağım.

Merhaba, yaklaşık 1 ay önce kadar aynı konuyu açmıştım ama şimdi kesin olarak alacağımdan ve daha iyi bir öneri gelmesi ihtimaline karşılık tekrardan açtım. Ryzen 5 5600H işlemcili Acer Nitro 5 için termal macun önerisine ihtiyacım var. İşlemci sıcaklığı, masaüstündeyken bile 70-80 °c aralığında geziyor. Hem genel bir temizlik de yapacağım.

En mantıklısı Thermalright Helios'ya da PTM 7950 AliExpress'ten satın alabilirsiniz. Beklemezseniz Thermalright TF8 alın. Pad en mantıklısı pump out riski neredeyse yok.

@talongod termal pad almak daha mı mantıklı olur hocam? Bir de pump out riskini neye göre anlayabilirim?

Normal termal macunlar 4-5 ay kadar sürede yoğun kullanımda pump-out olur. Anlamak için termal macun tamamen oturduktan sonraki testleri ve 4 ay sonrasında yapacağınız bir test ile teyit edebilirsiniz. Bence faz değişenli her türlü daha mantıklı.

Normal termal macunlar 4-5 ay kadar sürede yoğun kullanımda pump-out olur. Anlamak için termal macun tamamen oturduktan sonraki testleri ve 4 ay sonrasında yapacağınız bir test ile teyit edebilirsiniz. Bence faz değişenli her türlü daha mantıklı.
O zaman attığınız ürünü alacağım hocam. @22723 ilginiz için size de teşekkür ederim hocam.

Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce kadar aynı konuyu açmıştım ama şimdi kesin olarak alacağımdan ve daha iyi bir öneri gelmesi ihtimaline karşılık tekrardan açtım. Ryzen 5 5600H işlemcili Acer Nitro 5 için termal macun önerisine ihtiyacım var. İşlemci sıcaklığı, masaüstündeyken bile 70-80 °C aralığında geziyor. Hem genel bir temizlik de yapacağım.
Mx-6. Aynı işlemciyi kullanıyorum nitro 5te. 50-60 arası görüyor fan kısımlarını iyice temizleyin fanları kaldırıp.

MX-6. aynı işlemciyi kullanıyorum Nitro 5'te. 50-60 arası görüyor fan kısımlarını iyice temizleyin fanları kaldırıp.

Ben denemiştim Ryzen 7 8845HS Omen 17"imde. Maalesef 1 ay demeden pump out yaptı. Bu tarz akışkan macunlar laptoplarda uygun değil maalesef bana göre. Çünkü masaüstü sistemlerde CPU ve macun arasında bir katman var. Laptoplarda macun direk CPU'ya temas ediyor. Akışkan olunca da 2 3 haftaya hop 90 100 derece.

Ben denemiştim Ryzen 7 8845HS Omen 17"imde. Maalesef 1 ay demeden pump out yaptı. Bu tarz akışkan macunlar laptoplarda uygun değil maalesef bana göre. Çünkü masaüstü sistemlerde CPU ve macun arasında bir katman var. Laptoplarda macun direk CPU'ya temas ediyor. Akışkan olunca da 2 3 haftaya hop 90 100 derece.
Öneriniz var mı hocam benim içn en az pumpout bu modelde oldu.