Dutchman373
Çalışkan
Aynen öyle yapıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle yapıyorum.
PC çalıştı bu şekilde.
Oyun çalışırken 10. Dakikada atmazsa sorun yok.
Selam,
Saçma bir sorunum var, RAM'lerin MHz değerini değiştiremiyorum. Intel'den AMD'ye geçtim. Önceden 2666 MHz kullandığım RAM'lerimi 3200 MHz çektim ve oyun oynarken 10-15 dk sonra reset atmaya başladı. Sorun şu ki sadece 2 değer kullanabiliyorum, 2400 MHz ve 3200 MHz. 2666 ve 2933 MHz denediğimde görüntü gelmedi BIOS sıfırlayarak 2400'e tekrar döndüm.
R5 5600 ve ASUS Prime A520M-R kullanıyorum. RAM'ler de 2x8 GB hikivision 3200 MHz.
Yani 3200 MHz kullanırken sorun olmaması lazım ama reset atıyor ve 2400 ve 3200 MHz'den başka değer girince de PC açılmıyor.
Sorun çözüldü. Şu an gayet iyi , sanırım voltaj eksik kalıyordu yükseltince düzeldi.Merak ettiğim bir şey var, 10-15 dakika sonra kapanıyor demişsin ya belki de RAM'ler ısınıp kendisini korumaya alıyordur. 3200MHz alınca RAM sıcaklıklarını da takip edebilir misin OCCT programında RAM testi de yapabilirsin.
RAM ısındığı için laptopta kitlenme sorunları yaşıyordum, ısınmasını halledince düzeldi. Surda paylaşmıştım ; https://www.reddit.com/r/LenovoLOQ/s/gk1rf0JqRt
Merak ettiğim bir şey var, 10-15 dakika sonra kapanıyor demişsin ya belki de RAM'ler ısınıp kendisini korumaya alıyordur. 3200MHz alınca RAM sıcaklıklarını da takip edebilir misin OCCT programında RAM testi de yapabilirsin.
RAM ısındığı için laptopta kilitlenme sorunları yaşıyordum, ısınmasını halledince düzeldi. Şurada paylaşmıştım; https://www.reddit.com/r/LenovoLOQ/s/gk1rf0JqRt
Hocam siz mükemmel bir detaysınız çok teşekkürler artık bir sorun yok. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok müteşekkirim.
Sorun çözüldü. Şu an gayet iyi, sanırım voltaj eksik kalıyordu yükseltince düzeldi.
Bu sorunu birkaç kişide daha gördüm sanırım sorun sıcaklık vs. değil de anakart. XMP düzgün çalışmadığında oluyor. Diğerleri manuel olarak ayarlayınca çözüldüğünü söylemişti. Benim bu konuda pek bilgim yoktu ama sağ olsun aceteq yardımcı oldu.
@Dutchman373, hemen sonuca varmayalım, belli olmaz.
Hocam yine de sıcaklıklara bakabilirsin merak ettim, OCCT programında RAM testi var oradan sıcaklıkları da takip edebilirsin.