Keremefe_1

Becerikli
Valorant ve vesaire oynarken FPS düşmesi yaşıyorum. Sizce bunu nasıl giderebilirim? AMD driver sürümünü değiştirdim, son sürümden 23.12.1’e aldım ve daha da çok arttı. Şayet farklı önerileriniz varsa ya da en ideal sürüm neyse paylaşırsanız sevinirim.
RAM 8+8 16 GB.
240+120 SATA SSD 500 GB HDD.
RX 6700 8 GB.
B450.
Ryzen 5 5600T.
Thermalright soğutucu.

23.12.1 sürümü eski. DDU ile güvenli modda silip en güncel WHQL sürümü kur.
Oyun HDD'ye kuruluysa takılma yapar, mutlaka SSD'ye taşı. Ayrıca BIOS'tan RAM'lerin XMP ayarının açık olduğundan emin ol mutlaka.

Ekran kartın tam olarak nedir? Başlıkta 6700 XT yazıyor, mesajda 6700. Ayrıca her iki kartın da 8 GB versiyonu yok.

DDU ile temizlik yapıp son sürüm sürücüyü kurun. Oyun HDD'de yüklü ise SSD'ye taşıyın.

Pardon yanlış yazmışım XFX RX6700 10GB olacak.

Ekran kartın tam olarak nedir? Başlıkta 6700 XT yazıyor, mesajda 6700. ayrıca her iki kartın da 8 GB versiyonu yok.

DDU ile temizlik yapıp son sürüm sürücüyü kurun. Oyun HDD'de yüklü ise SSD'ye taşıyın.

Peki sizce Windows 11'e yükseltmeli miyim?

Ekran kartın tam olarak nedir? Başlıkta 6700 XT yazıyor, mesajda 6700. ayrıca her iki kartın da 8 GB versiyonu yok.

Hocam biraz geç oldu ama dediğiniz şeyleri yapsam da halen oyuna girdikten sonra ilk 10 dakika falan donmalar oluyor.

23.12.1 sürümü eski. DDU ile güvenli modda silip en güncel WHQL sürümü kur.
Oyun HDD'ye kuruluysa takılma yapar, mutlaka SSD'ye taşı. Ayrıca BIOS'tan RAM'lerin XMP ayarının açık olduğundan emin ol mutlaka.

Hocam baktım ama bulamadım XMP ayarını açmayı. Anakartım colorfull değişik bir menüsü var.

Son düzenleme: