Yusufkob

Uzman
Bir arkadaş "Benim bilgisayarı al." dedi. İçinde RTX 3060 12 GB, R5 5600X, 4x8 GB RAM, 1 TB SSD, Asus B550 + kule tipi soğutucu var mış. Markasını bilmiyormuş. Bana "20 bine al." dedi. Ben de anlaştım, paranın bir kısmını attım. Fakat bir arkadaşım "Çok vermişsin." deyip aklımı karıştırdı. 20 bin iyi fiyat değil mi? Hatta piyasası 22.000 TL civarı değil mi?. Aklımdaki soru işaretini giderirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaş "Benim bilgisayarı al." dedi. İçinde RTX 3060 12 GB, R5 5600X, 4x8 GB RAM, 1 TB SSD, Asus B550 + kule tipi soğutucu var mış. Markasını bilmiyormuş. Bana "20 bine al." dedi. Ben de anlaştım, paranın bir kısmını attım. Fakat bir arkadaşım "Çok vermişsin." deyip aklımı karıştırdı. 20 bin iyi fiyat değil mi? Hatta piyasası 22.000 TL civarı değil mi?. Aklımdaki soru işaretini giderirseniz sevinirim.
Bileşenlerin marka modeli, kaç yaşında oldukları vb. önemli. Ortalama bir fiyat, belki daha ucuza toplanabilirdi ama şahsen ben de 2.el piyasasıyla uğraşmaktansa 1-2 daha fazla verip tanıdığım bildiğim insandan almayı tercih ederdim.

Marka model bilmeden neye göre bu fiyatları verdiniz?
2. el piyasasında orta-ucuz ürünlerin fiyatlarına bakarak yazdım ya zaten. Böyle düşününce her halükarda mantıklı geldi. Çünkü kaliteli modelleri baz alırsam fiyat daha da artıyor. Ki RAM ve SSD'de yazdığım fiyatlar orta-giriş için bile ucuz kalıyor olabilir. Niyeyse RAM ve SSD fiyatları acayip artmış son birkaç haftadır...

2. el piyasasında orta-ucuz ürünlerin fiyatlarına bakarak yazdım ya zaten. Böyle düşününce her halükarda mantıklı geldi. Çünkü kaliteli modelleri baz alırsam fiyat daha da artıyor. Ki RAM ve SSD'de yazdığım fiyatlar orta-giriş için bile ucuz kalıyor bile olabilir. Niyeyse RAM ve SSD fiyatları acayip artmış son birkaç haftadır...
Karaborsaya düştü maalesef. Stok yapanda cok.

20.000 bütçeye ikinci elden 6800/3070 li sistem toplanır. Fazla vermişsin. Kasa PSU, RAM, SSD markaları da önemli.
Aldığım adam tanıdık güvenilir. Anakart asus tuf b550m e sıfırı 10k civarında. Ve kullanan adam teknoloji cahili oc falan yapmamış hatta temizlemesi için bilgisayarcı arkadaşına göndermiş arkadaşı undervolt atmis işlemciye işlemci 67 derecede çalışıyordu aldığımda.

Bileşenlerin marka modeli, kaç yaşında oldukları vb. önemli. Ortalama bir fiyat, belki daha ucuza toplanabilirdi ama şahsen ben de 2.el piyasasıyla uğraşmaktansa 1-2 daha fazla verip tanıdığım bildiğim insandan almayı tercih ederdim.
Rtx3060 12gb asus tuf 3 fanli modeli. Asus b550m e anakart. Ramlar corsair. Kasa psu powerboost. Ama markası en önemli iki şey zaten anakart ve ekran kartı ikiside iyi olduğu için gerisinin pek önemi yok.