sefakrdagg

Üyecik
  • Anakart: Gigabyte Technology co. LTD. - A320M-S2H-CF
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro 64 Bit

Merhaba öncelikle 1 aydır ara sıra program açarken oyuna girerken başka bir şey yaparken mavi ekran hatası alıyorum. Minidump klasörüne de bir şey kaydetmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dostum 3 kere format attım 6 gün içerisinde ama yine aynı sorun oluyor yüklediğim bir program yok sadece browser yükledim LoL ve driver ları yükledim o kadar.
Problem aynı yani bir şey değişmedi.

3 formatıda aynı flash bellek ile mi yaptın ve her seferinde aynı sürüm mü kurdun Windows 11 mi?

windows üzerinde genellikle bir yavaşlık olmuyor bir anda birkaç tane windows gezgini varken veya başka browser açık oyuna girerken herhangi bir zamanda yani bir anda kitleniyor

3 formatıda aynı flash bellek ile mi yaptın ve her seferinde aynı sürüm mü kurdun Windows 11 mi?
flash bellek aynı sürümde değiştirdim birkaç iso değiştirdim windows 10 da kurdum onda daha az karşılaştım bu sorunla ama yinede oluyor

Windows üzerinde genellikle bir yavaşlık olmuyor bir anda birkaç tane Windows Gezgini varken veya başka browser açık oyuna girerken herhangi bir zamanda yani bir anda kilitleniyor.

Görev Yöneticisi'nden perrformans sekmesi altında sistem dosyalarının olduğu depolamanın ssini atar mısın? Problemin hangi donanımda oldupunu anlayalım önce. Format attıysan ve düzelmediyse donanımdadır büyük ihtimal sorun. Bu tür sorunlar ya grafik belleğinden ya RAM bellekten ya da büyük çoğunlukla depolamadan dolayı olur.

Olay Görüntüleyici dosyası: [Link Silindi]

Bunlar Görev Yöneticisi görselleri:

Bunlar devamı:

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 42
  • 2.webp
    2.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 52
  • 3.webp
    3.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 41
  • 4.webp
    4.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 44
  • 5.webp
    5.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 6.webp
    6.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 49
  • 7.webp
    7.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 48
  • 32.webp
    32.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 52
  • 2343.webp
    2343.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 44
  • 23123.webp
    23123.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 49
  • 211212.webp
    211212.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 46
  • 434234.webp
    434234.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 44
  • 3424234.webp
    3424234.webp
    24 KB · Görüntüleme: 52
  • 4534534.webp
    4534534.webp
    25 KB · Görüntüleme: 44
  • 5465345.webp
    5465345.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 47
  • Anakart: Gigabyte Technology co. LTD. - A320M-S2H-CF
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro 64 Bit

Merhaba öncelikle 1 aydır ara sıra program açarken oyuna girerken başka bir şey yaparken mavi ekran hatası alıyorum. Minidump klasörüne de bir şey kaydetmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Merhaba, ilk öncelikle ekran kartı ve işlemci uyumu güzel. Anakartı kesinlikle değiştirmeniz lazım b550 vb alın. Windows 11 ddr4 tarafında pek stabil değil. Optimizasyon sıkıntısı var windows 10 pro sürümü daha iyi olacaktır.
Anakart değişimi - 1
Windows 10 yükle - 2

Merhaba, ilk öncelikle ekran kartı ve işlemci uyumu güzel. Anakartı kesinlikle değiştirmeniz lazım B550 vb alın. Windows 11 DDR4 tarafında pek stabil değil. Optimizasyon sıkıntısı var Windows 10 Pro sürümü daha iyi olacaktır.
Anakart değişimi - 1
Windows 10 yükle - 2
Dediğin doğru olabilir ama ben bu kasayı aldığımdan beri ilk defa bu sorunla karşılaşıyorum. Dediğin gibi olsa şu zamana kadar belli ederdi bence. Sürekli Windows 11 kullandım çünkü. Fan soğutmaları falan sıkıntı yaratır mı bu konularda? Çünkü sıcaklığı 40-45 arası geliyor, yeterli olmadığından olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin doğru olabilir ama ben bu kasayı aldığımdan beri ilk defa bu sorunla karşılaşıyorum dediğin gibi olsa şu zamana kadar belli ederdi bence sürekli Windows 11 kullandım çünkü fan soğutmaları falan sıkıntı yaratır mı bu konularda çünkü sıcaklığı 40 45 arası geliyor yeterli olmadığından olabilir mi?

Fanların sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Sizin sorununuz mavi ekran hatası ve bu problemin birçok nedeni olabilir;
1 - eski anakart.
2 - yetersiz RAM ve PSU.
3 - hatalı sürücü güncelleştirmeleri ve driver.
4 - Windows 11.

Sorunun ne olduğunu biz anlayamayız. Bize detaylı bilgi vermelisin. Ekran kartında donanımsal veya fiziksel bir hata var mı? Bu hatayı ne zaman alıyorsun oyun oynarken mi? Boşta masaüstünde gezinirken mi? RAM belleklerde bir arıza var mı? Yazılımsal olarak OC vb denemeler yaptın mı?
Sen sadece şu an mavi ekran hatası aldığını söylemişsin nedenini fiziksel olarak araştırmalısın ki donanımsal olarak yardımcı olabilelim.