Radinexx

Çalışkan
Merhaba,

Sistemim iyi, Minecraft oynarken 800-900 FPS alıyorum; ancak video kaydı almaya başlayınca 500-600 arası FPS giderken bir anda 30-40'a düşüyor ve en az 30-40 saniye sürüyor. Bu olay önceden yoktu, son 1 haftadır var; ayrıca shader açtığım zaman video kaydını bile açmama gerek kalmadan 80 FPS'i zor görüyor, sabit 40 FPS'de gidiyor. Ayrıca Discord'da ekran paylaştığımda MC oynuyorken (video vs. almıyorum tabii) bir anda MC'de FPS düşüşü yaşanıyor, yayın kasıyor ve donuyor, ilerlemiyor bile.
  • RTX 4060
  • Ryzen 5 5600X
  • RAM 32 GB
  • 500 GB SSD
  • 1 TB HDD
Oyun, SSD'ye kurulu. OBS videoyu otomatik HDD'ye veriyor ve OBS ayarları sadece 1080p kayıt alıyor.

Merhaba,

Sistemim iyi, Minecraft oynarken 800-900 FPS alıyorum; ancak video kaydı almaya başlayınca 500-600 arası FPS giderken bir anda 30-40'a düşüyor ve en az 30-40 saniye sürüyor. Bu olay önceden yoktu, son 1 haftadır var; ayrıca shader açtığım zaman video kaydını bile açmama gerek kalmadan 80 FPS'i zor görüyor, sabit 40 FPS'de gidiyor. Ayrıca Discord'da ekran paylaştığımda MC oynuyorken (video vs. almıyorum tabii) bir anda MC'de FPS düşüşü yaşanıyor, yayın kasıyor ve donuyor, ilerlemiyor bile.
  • RTX 4060
  • Ryzen 5 5600X
  • RAM 32 GB
  • 500 GB SSD
  • 1 TB HDD
Oyun, SSD'ye kurulu. OBS videoyu otomatik HDD'ye veriyor ve OBS ayarları sadece 1080p kayıt alıyor.
- Yazılım Güncellemelerini Kontrol Et: Grafik kartı ve işlemci sürücülerinin en güncel sürümde olduğundan emin ol.

- OBS Ayarlarını Gözden Geçir:
- Kayıt ayarlarının veri akışını etkilememesi için dosya kaydetme yolunu SSD olarak değiştir. HDD yerine SSD, daha hızlı veri aktarımı sağlayarak FPS düşüşünü önleyebilir.
- OBS’nin "Çözüm" ayarını "Yarı" (Half) veya "Daha Düşük" oranında ayarlamayı deneyin.

- Oyun Ayarlarını Optimize Et:
- V-Sync veya FPS limitleme özelliklerini kapatmayı deneyin.
- "Render Distance" seviyesini düşük tutarak FPS'yi artırmayı deneyin.

- Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapat: Discord, tarayıcı veya diğer uygulamaları kapatın, böylece daha fazla kaynak oyuna yönlendirilebilir.

- Sıcaklık ve Soğutmayı Kontrol Et:
- İşlemcinizin ve grafik kartınızın sıcaklık değerlerine bakarak aşırı ısınma olmadığından emin olun. Gerekirse soğutma sistemini kontrol edin, hava akışını artırmaya çalışın.

- Görev Yöneticisi ile Performans İzleme:
- Oyun ve kayıt esnasında görev yöneticisinden CPU ve GPU kullanımına bakarak hangi uygulamanın kaynakları çok kullandığını kontrol edin.

- Minecraft Ayarlarını Kontrol Et: Shader kullanımı için daha az kaynak harcayan alternatifleri deneyin ya da shader'ları devre dışı bırakın.

Bu adımları deneyerek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer sorun devam ederse daha fazla bilgi ve detay sağlayabilirsiniz.