Sistemim: RTX 4060, Ryzen 5 5600X ve 32 GB RAM. Düşük FPS alıyorum. Grafik tavsiyesi istiyorum.
Aşağıdaki adımları izleyerek Hogwarts Legacy'de daha iyi bir performans elde edebilirsiniz:
1.
Grafik Ayarlarını Düşürün:
- "Görsellik" veya "Grafik" ayarları menüsüne girin.
- "Çözünürlük" ayarını 1080p olarak ayarlayın.
- "Grafik Kalitesi" veya ön ayarları "Orta" veya "Düşük" seviyeye düşürün.
- "Gölge Kalitesi", "Doku Kalitesi" ve "Anti-Aliasing" gibi ayarları "Düşük" yapın.
2.
Oyunun FPS Sınırlamasını Kontrol Edin:
- Oyun içindeki ayarları kontrol edin ve varsa FPS sınırlamasını devre dışı bırakın.
3.
NVIDIA Denetim Masası Ayarları:
- NVIDIA Denetim Masası'na gidin.
- "Aygıt Özel Ayarları" bölümünden Hogwarts Legacy için özel bir profil oluşturun.
- "Güç Yönetimi Modu" seçeneğini "Performansa Öncelik Ver" olarak ayarlayın.
4.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Ekran kartı sürücülerinin en güncel versiyonunda olduğundan emin olun. NVIDIA'nın web sitesinden veya GeForce Experience uygulaması ile güncelleyebilirsiniz.
- Oyunun güncellemelerini kontrol edin ve en son yamanın yüklü olduğundan emin olun.
5.
Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Oyun oynarken gereksiz programları kapatın. Özellikle RAM ve CPU kaynaklarını tüketebilecek olanları.
6.
Oyun Optimizasyonuna Yönelik Yazılımlar Kullanın:
- GeForce Experience uygulamasını kullanarak oyunu otomatik olarak optimize edebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek FPS performansınızı artırmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, sisteminizde başka bir sorun olabileceğini göz önünde bulundurun.