27393

Çalışkan
Merhabalar. Bilgisayarımı, elimdeki fazla ekran kartını ve işlemciyi satmayı düşünüyorum. Fiyat için önerilerinizi bekliyorum.

• CPU: Ryzen 5 5600X
  • GPU: AMD RX 7600
  • Anakart: Gigabyte A320M-S2H
  • RAM: Adata DDR4 2x8 3000 MHz
  • SSD1: 240 GB SanDisk Plus
  • SSD2: 1 TB SanDisk SDSSDA-1T00
  • PSU: High Power 600W 80+ Bronze
  • Monitör: Lenovo Region R27qe 180HZ 2K
  • Kasa: Dark Vision 4x12 ATX + 1 üst fan

Fazladan 1 adet RX 580 ve Ryzen 5 1600’üm var, GPU ve CPU hariç bütün parçalar 5 yıllık, CPU ve GPU 6 aylık.

• CPU’yu ilk taktığımda ok yönüne dikkat etmediğim için yanlış takıp 2 pinini yamulttum; biri çok bükülmüştü diğeri hafif, ikisini de düzelttim.
  • Monitörde 1 adet ekranın orta sol kısmında yeşil takılı piksel var.

Aklımda 26.500 TL’ye ilan koyup pazarlıkla 24.500 TL’ye kadar indirmek var, fiyatı benzer ilanlardan yola çıkarak düşündüm. Sizce daha da düşürmeli miyim? Şimdiden teşekkürler.

20 bin çok ucuz olur mu?

Son düzenleme:
Merhabalar. Bilgisayarımı, elimdeki fazla ekran kartını ve işlemciyi satmayı düşünüyorum. Fiyat için önerilerinizi bekliyorum.

• CPU: Ryzen 5 5600X
  • GPU: AMD RX 7600
  • Anakart: Gigabyte A320M-S2H
  • RAM: Adata DDR4 2x8 3000 MHz
  • SSD1: 240 GB SanDisk Plus
  • SSD2: 1 TB SanDisk SDSSDA-1T00
  • PSU: High Power 600W 80+ Bronze
  • Monitör: Lenovo Region R27qe 180HZ 2K
  • Kasa: Dark Vision 4x12 ATX + 1 üst fan

Fazladan 1 adet RX 580 ve Ryzen 5 1600’üm var, GPU ve CPU hariç bütün parçalar 5 yıllık, CPU ve GPU 6 aylık.

• CPU’yu ilk taktığımda ok yönüne dikkat etmediğim için yanlış takıp 2 pinini yamulttum; biri çok bükülmüştü diğeri hafif, ikisini de düzelttim.
  • Monitörde 1 adet ekranın orta sol kısmında yeşil takılı piksel var.

Aklımda 26.500 TL’ye ilan koyup pazarlıkla 24.500 TL’ye kadar indirmek var, fiyatı benzer ilanlardan yola çıkarak düşündüm. Sizce daha da düşürmeli miyim? Şimdiden teşekkürler.

20 bin çok ucuz olur mu?
Fiyatlandırma konusunda doğru bir karar vermek için, sistem parçalarınızın genel durumunu ve piyasa koşullarını dikkate almak önemlidir. İşte önerilerim:

1. Parçaların Durumu:
- Ryzen 5 5600X ve RX 7600, 6 aylık olduğundan dolayı iyi bir durumda ve yüksek fiyat talep edilebilir.
- Diğer bileşenlerin (anakart, RAM, SSD, PSU, kasa) 5 yıllık olması, ikinci el pazarında değer kaybı anlamına gelebilir.
- CPU üzerindeki kırık pin durumu, alıcılar için endişe kaynağı olabilir; bu da fiyatı etkileyebilir.
- Monitördeki yeşil takılı piksel de, potansiyel alıcılar için dezavantaj.

2. Fiyatlandırma:
- Hazır Sistem: 26.500 TL başlangıç fiyatı (pazarlıkla 24.500 TL) makul; ancak pin durumu ve monitördeki sorunlar göz önünde bulundurulmalıdır.
- Rekabetçi Piyasa: Benzer sistemler arasında kıyaslama yaparak fiyatı daha da düşürmeniz gerekebilir.
- Düşük Teklifler: 20.000 TL'ye kadar düşürmek, diğer parçaların durumuna bağlı olarak daha çekici olabilir, fakat çok fazla değer kaybı da yaşatır.

3. Sonuç:
- İlk ilan koyma fiyatınızı 24.000 TL civarında belirlemek iyi bir strateji olabilir. İlanınızı zamanla güncelleyerek ve duruma göre tekrar gözden geçirerek ayarlama yapabilirsiniz.
- Alternatif olarak, Ryzen 5 1600 ve RX 580 gibi ek bileşenleri de satmayı düşünmek, toplam kazancınızı artırabilir.

Daha fazla bilgi veya başka sorular için yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.