obsessed

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Sistemim:
Selamlar,

Yaklaşık 1 aydır Valorant oynarken ciddi şekilde mikro takılmalar (stutter) yaşamaya başladım. İnternette önerilen neredeyse tüm çözümleri denedim:
  • Ekran kartı sürücüsünü güncelledim / DDU ile temiz kurulum yaptım.
  • Oyun içi FPS’i sabitledim. Kısmen fayda sağladı ama sorun devam ediyor.
  • Windows 11 için optimizasyonlar (tweakler) uyguladım.
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapattım.
  • Format attım (ilk başta biraz düzeliyor gibi oldu, ama kısa süre sonra yine başladı).
FPS değerlerim yüksek, ancak oyun sırasında belirli aralıklarla takılma hissi oluyor. Özellikle mouse hareketlerinde çok kısa ama hissedilir donmalar yaşıyorum. Bu da oynanışı olumsuz etkiliyor.

Sistemim:​

• AMD Radeon RX 7600 XT
  • AMD Ryzen 5 5600X
  • 32 GB RAM (Dual Channel)
  • Windows 11 Pro (güncel)
Aynı sorunu yaşayan veya çözüm bulabilen var mı? Sizde de benzer bir durum olduysa nasıl çözdünüz? Yardımcı olabilecek her türlü öneriye açığım.

Teşekkürler.

Eki Görüntüle 171340

Bu arada 6400 CL26 RAM açabilmeme rağmen bunları söylüyorum, oyunlar optimize değil AMD'ye, nerede bir sorun var, AMD orada hem GPU hem CPU tarafında. Şunu optimize etmem bile aylarımı aldı. Halbuki Intel'de XMP açıp geçiyordum, yağ gibi akıyordu oyunlar ta ki Crash'ler başlayana kadar, sonra RMA süreçleri vesaire işte, klasik. Firma seve seve iade almak zorunda kaldı milyonlarca çipi. @ElderAssassin

Recep Baltaş rehberi vardı, hangi kablo nereye bağlanır, detaylı PC nasıl toplanır tarzında, kendisini etiketlersen istersen seninle paylaşabilir belki yeşil sitede kalmış olabilir rehber, bilemiyorum. Techolay'da böyle bir rehber varsa faydalanabilirsin. Çok basittir aslında hangi bağlantının nereye yapılacağı ama tecrübe ister tabii ki.

Anladığım kadarıyla bilgisayardan anlıyorsunuz bu bilgisayarı ortalama ne kadara satabilirim sattığım paranın üzerine 10 15k koyarak nasıl bir sistem toplayabilirim?

1754676000810.webp

1754676015102.webp

Anladığım kadarıyla bilgisayardan anlıyorsunuz bu bilgisayarı ortalama ne kadara satabilirim sattığım paranın üzerine 10 15k koyarak nasıl bir sistem toplayabilirim?

Eki Görüntüle 171341

Eki Görüntüle 171342
2.ele bir ara sarı siteden bulaştım, sonra ölücüler sebebiyle pes ettim. 100K'lık sisteme günün sonunda 150K harcadım onu dağıta bunu dağıta, sonrasında ölücüler üşüşüp dediler ki 40K olmaz mı, 50K olmaz mı? Bunlarla uğraşmak istiyorsan iyi şanslar :D

2.ele bir ara sarı siteden bulaştım, sonra ölücüler sebebiyle pes ettim. 100K'lık sisteme günün sonunda 150k harcadım onu dağıta bunu dağıta, sonrasında ölücüler üşüşüp dediler ki 40k olmaz mı, 50k olmaz mı? Bunlarla uğraşmak istiyorsan iyi şanslar :D

Normal ederi ne kadar sarı site harici satmaya çalışsam artı olarak sattığım fiyatın 10 15k üstüne nasıl bir sistem toplayabilirim dediğim gibi :D

Bu adamların derdi senin sistemini toplu halde alıp kullanmak değil, senin zor durumda olduğunu biliyorlar, ticaretçi bu adamlar, fırsatçı yani, 50K ise senin sistem 25-30K civarına alıp, sonrasında tek tek parçalayıp satarlar. Leş kargası, akbaba tarzında düşünebilirsin, bir geçim kapısı bu da sonuçta. @obsessed

Bu adamların derdi senin sistemini toplu halde alıp kullanmak değil, senin zor durumda olduğunu biliyorlar, ticaretçi bu adamlar, fırsatçı yani, 50k ise senin sistem 25-30k civarına alıp, sonrasında tek tek parçalayıp satarlar. Leş kargası, akbaba tarzında düşünebilirsin, bir geçim kapısı bu da sonuçta. @obsessed

Seni çok iyi anlıyorum ama bazen de kar ediyorum o siteden 6K ya aldığım sistemi 9K ya satmıştım zamanında.

Normal ederi ne kadar sarı site harici satmaya çalışsam artı olarak sattığım fiyatın 10 15k üstüne nasıl bir sistem toplayabilirim dediğim gibi :D
Bunu ancak sen bilebilirsin, tek tek tüm parçaları arat sarı siteden 2.el olarak, ortalama fiyat belirle oradaki rakamlara göre ve total bir sonuç çıkar. 40K çıktıysa 35-40K arasına verebilirsin ama toplu halde kimse almıyor, ben beceremedim. Bahsettiğim mevzu oldu, pes ettim.

Bunu ancak sen bilebilirsin, tek tek tüm parçaları arat sarı siteden 2.el olarak, ortalama fiyat belirle oradaki rakamlara göre ve Total bir sonuç çıkar. 40k çıktıysa 35-40k arasına verebilirsin ama toplu halde kimse almıyor, ben beceremedim. Bahsettiğim mevzu oldu, pes ettim.

Peki sence elimdeki PC'yi parça parça geliştirmek mi mantıklı sıfırdan PC dizmek mi şu an elimdeki sistem Full AMD.

Peki sence elimdeki PC'yi parça parça geliştirmek mi mantıklı sıfırdan PC dizmek mi şu an elimdeki sistem Full AMD.
İlk PSU değiş, bunu 1000-1500 TL satabilirsen sat, 3200 TL'ye 3 taksit 850w al, 10 yıl kullanırsın. Bağlantıları da öğrenirsin çok zor değil. Ayrı konu açarsın, forum yetkilisi etikerlersin yardımcı olur en kötü ya da kullanıcılar da yardımcı olur ekstra tabi ki. Bahsettiğin sorun ana olarak PSU işaret ediyor, kurtul o PSU'dan derim.

İlk PSU değiş, bunu 1000-1500 TL satabilirsen sat, 3200 TL'ye 3 taksit 850W al, 10 yıl kullanırsın. Bağlantıları da öğrenirsin çok zor değil. Ayrı konu açarsın, forum yetkilisi etikerlersin yardımcı olur en kötü ya da kullanıcılar da yardımcı olur ekstra tabii ki. Bahsettiğin sorun ana olarak PSU işaret ediyor, kurtul o PSU'dan derim.

Ben AMD'den soğudum komple AMD'yi değiştirmek istiyorum o yüzden bence PSU ile falan hiç uğraşmaya gerek yok işlemci almak ekran kartı almak mı mantıklı yoksa sizce sıfırdan sistem almak mı mantıklı?

Al bak, kral yayın açmış 24 saat AMD stabilite testi, sırf bizim gibi İntel'ciler için, AMD %100 Stabil diyor, 24 saat izleyeceğim bunu, tek bir drop görürsem o zaman görüşeceğiz :D

Ben AMD'den soğudum komple AMD'yi değiştirmek istiyorum o yüzden bence PSU ile falan hiç uğraşmaya gerek yok işlemci almak ekran kartı almak mı mantıklı yoksa sizce sıfırdan sistem almak mı mantıklı?
Ne yaparsan yap o PSU'dan kurtul, 550w bedavaya verseler almam. Dediğim modeli al geç, bunu 1000 TL sat, 2200 TL'ye 3 taksit almış olursun, işine gelir. GEN5 PSU o model, 5080 besliyor şu anda problemsiz.