obsessed

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Sistemim:
Selamlar,

Yaklaşık 1 aydır Valorant oynarken ciddi şekilde mikro takılmalar (stutter) yaşamaya başladım. İnternette önerilen neredeyse tüm çözümleri denedim:
  • Ekran kartı sürücüsünü güncelledim / DDU ile temiz kurulum yaptım.
  • Oyun içi FPS’i sabitledim. Kısmen fayda sağladı ama sorun devam ediyor.
  • Windows 11 için optimizasyonlar (tweakler) uyguladım.
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapattım.
  • Format attım (ilk başta biraz düzeliyor gibi oldu, ama kısa süre sonra yine başladı).
FPS değerlerim yüksek, ancak oyun sırasında belirli aralıklarla takılma hissi oluyor. Özellikle mouse hareketlerinde çok kısa ama hissedilir donmalar yaşıyorum. Bu da oynanışı olumsuz etkiliyor.

Sistemim:​

• AMD Radeon RX 7600 XT
  • AMD Ryzen 5 5600X
  • 32 GB RAM (Dual Channel)
  • Windows 11 Pro (güncel)
Aynı sorunu yaşayan veya çözüm bulabilen var mı? Sizde de benzer bir durum olduysa nasıl çözdünüz? Yardımcı olabilecek her türlü öneriye açığım.

Teşekkürler.

Al bak, kral yayın açmış 24 saat AMD stabilite testi, sırf bizim gibi Intel'ciler için, AMD %100 stabil diyor, 24 saat izleyeceğim bunu, tek bir drop görürsem o zaman görüşeceğiz :D

Peki hocam sence AMD işlemcilerde kötü mü performasn olarak mesela ben hep 7800X3D'yi güzel bulmuştum ama 14700k ile neredeyse aynı fiyat performans bakımından sence hangisi daha iyi.

AMD ile sorun yaşamazsan çok iyi ama ben hep yaşadım, sebebini bilmiyorum. İntel'de asla ve asla yaşamadım, sadece son modeller fabrikasyon bozuktu, seve seve AMD geçtik o yüzden. AMD=Şans yani. Şansına güveniyorsan dene. İncehesap Gaming Gecesi 11-12K arasına 7800X3D Tray satıyor, B650M-R 2500-3000 TL'ye satıyor, 2x16 6000 CL30 RAM 4000TL'ye satıyor. Bunları toplarsın zamanla, PC işi aceleye gelmez. Yoksa maliyet katlanarak artar. @obsessed

Fikir olması açısından bugün Cuma gecesi saat 22.00'da başlıyor indirimler, tek tek göz at parçalara, dediğim modellere dikkat ederek. Piyasanın çok altında elde edebilirsin bu yöntemle. Aklıma bu geldi şu anda, Vatan gece indirimi, OEM kodları falan da bazen iş yapıyor. @obsessed

Peki hocam sence AMD işlemcilerde kötü mü performasn olarak mesela ben hep 7800X3D'yi güzel bulmuştum ama 14700k ile neredeyse aynı fiyat performans bakımından sence hangisi daha iyi.

Kendisi bilgilidir, izleyip gerekli soruları yöneltebilirsin.

@obsessed Nebi'ye de sorabilirsin canlı yayında, bilgili kişilerdir, tavsiye verirler sana, insanlık ölmedi sonuçta. Benim tavsiyelerim bu yönde.

AMD ile sorun yaşamazsan çok iyi ama ben hep yaşadım, sebebini bilmiyorum. Intel'de asla ve asla yaşamadım, sadece son modeller fabrikasyon bozuktu, seve seve AMD geçtik o yüzden. AMD = şans yani. Şansına güveniyorsan dene. İncehesap gaming gecesi 11-12K arasına 7800X3D tray satıyor, B650M-R 2500-3000 TL'ye satıyor, 2x16 6000 CL30 RAM 4000TL'ye satıyor. Bunları toplarsın zamanla, PC işi aceleye gelmez. Yoksa maliyet katlanarak artar. @obsessed

Fikir olması açısından bugün cuma gecesi saat 22.00'da başlıyor indirimler, tek tek göz at parçalara, dediğim modellere dikkat ederek. Piyasanın çok altında elde edebilirsin bu yöntemle. Aklıma bu geldi şu anda, vatan gece indirimi, OEM kodları falan da bazen iş yapıyor. @obsessed

@obsessed Nebi'ye de sorabilirsin canlı yayında, bilgili kişilerdir, tavsiye verirler sana. Benim tavsiyelerim bu yönde.

Hocam yorumların için ayrı ayrı teşekkür ederim OEM kodları dediğin şeyi tam olarak anlamadım rica etsem açıklar mısın zahmet olmazsa.

Hocam yorumların için ayrı ayrı teşekkür ederim OEM kodları dediğin şeyi tam olarak anlamadım rica etsem açıklar mısın zahmet olmazsa.
Vatan bazen OEM kodları paylaşıyor, Online mağazadan indirimli alabiliyorsun bazı ürünleri %20 civarında indirim ile, ekstra Vatan gece indirimleri de oluyor, bugün de İncehesap Gaming Gecesi var, her Cuma oluyor, linkleri paylaştım, yayıncılara da sorabilirsin, yardımcı olurlar sana. Nebi de bilgilidir, diğer arkadaş da adı Burak olması gerekli, o da yardımcı olur.

Benim tavsiyem ilk iş PSU'dan kurtul, GEN5 PSU al, attığım modeli 10 yıl bile kullanırsın sıkıntısız. Elindekini 1000 TL satmaya çalış.

Son düzenleme:
AMD ile sorun yaşamazsan çok iyi ama ben hep yaşadım, sebebini bilmiyorum. Intel'de asla ve asla yaşamadım, sadece son modeller fabrikasyon bozuktu, seve seve AMD geçtik o yüzden. AMD = şans yani. Şansına güveniyorsan dene. İncehesap gaming gecesi 11-12K arasına 7800X3D tray satıyor, B650M-R 2500-3000 TL'ye satıyor, 2x16 6000 CL30 RAM 4000TL'ye satıyor. Bunları toplarsın zamanla, PC işi aceleye gelmez. Yoksa maliyet katlanarak artar. @obsessed

Fikir olması açısından bugün cuma gecesi saat 22.00'da başlıyor indirimler, tek tek göz at parçalara, dediğim modellere dikkat ederek. Piyasanın çok altında elde edebilirsin bu yöntemle. Aklıma bu geldi şu anda, vatan gece indirimi, OEM kodları falan da bazen iş yapıyor. @obsessed

@obsessed Nebi'ye de sorabilirsin canlı yayında, bilgili kişilerdir, tavsiye verirler sana, insanlık ölmedi sonuçta. Benim tavsiyelerim bu yönde.

Vatan bazen OEM kodları paylaşıyor, online mağazadan indirimli alabiliyorsun bazı ürünleri %20 civarında indirim ile, ekstra vatan gece indirimleri de oluyor, bugün de İncehesap gaming gecesi var, her cuma oluyor, linkleri paylaştım, yayıncılara da sorabilirsin, yardımcı olurlar sana. Nebi de bilgilidir, diğer arkadaş da adı Burak olması gerekli, o da yardımcı olur. Benim tavsiyem ilk iş PSU'dan kurtul, gen5 PSU al, attığım modeli 10 yıl bile kullanırsın sıkıntısız. Elindekini 1000 TL satmaya çalış.

Tamamdır hocam tüm yorumların için teşekkür ederim sağ olun <3