Ekran kartı driverları güncel mi? BIOS güncel mi? BIOS resetleyip deneyin.

Benzer özelliklere sahip bir video izledim. Genel olarak aynı gözüküyor FPS. Çözünürlük arttırınca kaç FPS oluyor ona bakın birde. Benim izlediğim video da 1080p`de sizin videodakiyle aynı FPS`i alıyordu.

Artı olarak MHz düşük olmasının sebebi büyük ihtimal çözünürlüğü düşük tuttuğu için arkadaş.

1080p`de 5 dakikalık video çek at en yüksek ayarlara al ve 1080 yap. Ona göre karşılaştıralım.

Tüm oyunlarda mı sorun var yoksa CS2'ye özel bir durum mu? Sadece CS2 içinse durum normal aslında. Bende de 6750 XT var, ölüm maçında benzer FPS'leri alıyorum. Hatta oyundaki bir hata yüzünden belli bir süre sonra FPS 80-90 (bazen daha da aşağısına) düşüyor. Optimizasyon hala sıkıntılı.

Artık bıktım ya, kaç işlemci değiştim, performansları hep mi aynı olur arkadaş? 4650G, 3600, 5600X... CS2'de 5600X, RX 6600 kombosuyla 100-120 FPS alıyorum, bir de 720P'de. Ben anlamıyorum, neden düşük bu kadar bu sistemde FPS'ler? Bir türlü düzeltemedim. Valorant'ta da aynı durum var, FPS'ler YT'deki testlere göre çok düşük. Şu sorunu bir türlü çözemedim. APU kullandım, yine düşük performans alıyordum diğer benzer sistemlere göre.
  • R5 5600X.
  • ASRock Challenger D RX6600.
  • MSI B450M-A Pro Max.
  • 2x8 RAM 3200 MHz.
  • 650W+80
Cs, valorant gibi oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlardır siz bir de üzerine 720P de oynuyorsunuz 1080P bile değil x2 kat işlemciye yük biniyor.

Özellikle işlemcinin tek çekirdek performansıda yeterli değilse otomatikman düşük FPS alıyorsunuz kaldi ki oyunların optimizasyonuda yeterince iyi değil zaten.

En azından ayarları fule çekip çözünürlüğü 1080P'ye alarak tekrar deneyin. Çözünürlük rekabet açısından düşükte tutulacaksa bile grafikleri fulleyin yoksa x3 kat yük işlemciye biniyor. Ekran kartı uyuyor. Tek çekirdekte yetişemiyorsa durum böyle olabiliyor.

APU sistemle deneseniz bile bir şey değişmez çünkü yük ekran kartında değil işlemcide.

RAM çok dolu, aynı miktarda RAM ile CS'de max kullanımım 10GB'ı geçmiyor sende sınıra dayanmış.
Ve arkadaş ekran kartı konusunda muhtemelen haklı, benim oynayışımda frekans 2750'den aşağı inmiyor.

Son düzenleme:
Ekran kartı driverları güncel mi? BIOS güncel mi? BIOS resetleyip deneyin.

Benzer özelliklere sahip bir video izledim. Genel olarak aynı gözüküyor FPS. Çözünürlük arttırınca kaç FPS oluyor ona bakın bir de. Benim izlediğim video da 1080P'de sizin videodakiyle aynı FPS'i alıyordu.

Artı olarak MHz düşük olmasının sebebi büyük ihtimal çözünürlüğü düşük tuttuğu için arkadaş.

1080P'de 5 dakikalık video çek at en yüksek ayarlara al ve 1080 yap. Ona göre karşılaştıralım.

Driverlerim ve BIOS güncel. Biosuda resetleyip denerim hocam az sonra 1080p ve en yüksek ayarlarda test edeceğim.

Tüm oyunlarda mı sorun var yoksa CS2'ye özel bir durum mu? Sadece CS2 içinse durum normal aslında. Bende de 6750 XT var, ölüm maçında benzer FPS'leri alıyorum. Hatta oyundaki bir hata yüzünden belli bir süre sonra FPS 80-90 (bazen daha da aşağısına) düşüyor. Optimizasyon hala sıkıntılı.

Valorant'ta falan da var bu sorun.

CS, Valorant gibi oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlardır siz bir de üzerine 720p de oynuyorsunuz 1080p bile değil X2 kat işlemciye yük biniyor.

Özellikle işlemcinin tek çekirdek performansıda yeterli değilse otomatikman düşük FPS alıyorsunuz kaldi ki oyunların optimizasyonuda yeterince iyi değil zaten.

En azından ayarları fule çekip çözünürlüğü 1080P'ye alarak tekrar deneyin. Çözünürlük rekabet açısından düşükte tutulacaksa bile grafikleri fulleyin yoksa X3 kat yük işlemciye biniyor. Ekran kartı uyuyor. Tek çekirdekte yetişemiyorsa durum böyle olabiliyor.

APU sistemle deneseniz bile bir şey değişmez çünkü yük ekran kartında değil işlemcide.

Şimdi 1080p en Full'de çekeceğim.

RAM çok dolu, aynı miktarda RAM ile CS'de Max kullanımım 10GB'ı geçmiyor sende sınıra dayanmış.
Ve arkadaş ekran kartı konusunda muhtemelen haklı, benim oynayışımda frekans 2750'den aşağı inmiyor.

Hocam RAM bana da çok geldi. Neredeyse 13GB kullanıyor neden olabilir acaba? Ayrıca ekran kartını da anlamadım neden böyle. E

Evet bunlarda 1920x1080 Full ayarlar.

@Easley, @6ODRA, @Vision1, @Commander Shepard,

Son düzenleme:
Driverlerim ve BIOS güncel. Biosuda resetleyip denerim hocam az sonra 1080p ve en yüksek ayarlarda test edeceğim.

Valorant'ta falan da var bu sorun.

Şimdi 1080p en Full'de çekeceğim.

Hocam RAM bana da çok geldi. Neredeyse 13GB kullanıyor neden olabilir acaba? Ayrıca ekran kartını da anlamadım neden böyle. E

Evet bunlarda 1920x1080 Full ayarlar.

@Easley, @6ODRA, @Vision1, @Commander Shepard,

Dostum Radeon'u açıp ekran kartının minimum frekansını yükseltip dener misin? CS2'yi de grafik ayarlarından maksimum performans olarak önceliklendir.

Güç, frekans falan sorun gözükmüyor sadece ekran kartının sıcaklığında sorun var 85 derece olup duruyor hatta geçiyorda ikide bir tabii ama bu tek sorun değil. XMP BIOS`tan açın. DDU ile ekran kartının driverlarını güvenli modda silin ve tekrar yükleyin orijinal sitesinden. Sonra tekrar deneyin kaç FPS alacaksınız diye ama birde arkada ne varsa kapatın video kaydı dışında açık olmasın bir şey.

RAM kullanımı falan sıkıntı yok şu anlık gözükene göre sadece ekran kartı sıcaklığınız sıkıntı. Termal macun çalın zarar verirsiniz uzun kullanımda 85 üzerine çıkıp duruyor. Şimdilik dediğimi yapın yukarıdaki dediklerimi. Aşağıda attığım videoda 1080p Very High kısmına gelip adamın yaptığı ayarları yapıp öyle çekin videoyu.