shino

Uzman
Merhaba; şu anda RX 6700 XT ve R5 5600X sistemim var. Sistem iyi ama oyunlarda FPS vb. düşüyor 1080p oynadığım için. Ya ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum ya da işlemci ama kararsız kaldım.

Ya RTX3080 ya da RTX4060 belki RTX4070'e geceğim ama monitörde masraf çıkıyor ya da 5700X3D geçebilirim kararlarınız ne olur? Mesela oyunlarda işlemcim devamlı %70-90 arası takılıyor arkada Chrome vb. açıkken. Ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde ortalama testlerdeki gibi alıyorum ama arkaya işlemler girdiğinde tarayıcı Discord vb. işlemci %100 çıkıyor ve oyunum donuyor ya da en az 50-60 FPS kaybediyorum bir anda.

İşlemciye arka planda çok görev veriyorsunuz galiba. Yayın falan da var mı?

İşlemciye arka planda çok görev veriyorsunuz galiba. Yayın falan da var mı?

Genel olarak yok ama Discord yayını, video izleme, birkaç Chrome'da sekme ve oyun binince işlemci çakılıyor o yüzden işlemcimi yoksa ekran kartı + monitörmu kararsız kaldım elimde iki tercih var.

İşlemciyi R7 5700X3D güncellemek ya da ekran kartı + 2K monitor kararsız kaldım.

Normal şartlarda R5 5600 rahatlıkla besler 6700XT'yi, arka planda çok şey açtığından dolayı patlıyorsundur.
Zaruri olmayan şeyleri kapatmanı öneririm, yok açmam lazım diyorsan işlemciyi yükseltmen gerekir.
belki yanına rtx4070 geçebilirim.
6700XT'den geçmene değmez, günün sonunda 12GB karttan 12GB karta geçmiş olacaksın.
Ekran kartından memnun değilsen 4070 yerine 5000 serisini beklemen daha iyi olur.