velican

Çalışkan
Merhaba öncelikle,

Siizce FPS değerleri normal mi resme göre? Grafik ayarlarını en düşüğe alsam aynı FPS, en yükseğe alsam da aynı FPS fakat drop oluyor.

Sistem:
  • CPU: R5 5700X3D.
  • GPU: MSI gaming Trio RTX 5070.
  • RAM: XPG Gammix 3600MHz 2*16 32 GB
  • Anakart: ASUS Prime B450M-A
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 2TB.

Dosya Ekleri

• fps.webp
    fps.webp
    6 MB · Görüntüleme: 101
Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar çok ayar açmışsın ki anlamadım hangisi GPU yüzdesi ama %54 olan sanırsam. Başka oyunlarda dene aynı sorun olacak mı diye mesela en yüksek ve en düşük ayarları başka oyunlarda değiştirerek. En son çözünürlükte değil mi daha düşükte kullanmıyorsun? Vsync ya da FPS sabitleme yapmıyorsun?

O kadar çok ayar açmışsın ki anlamadım hangisi GPU yüzdesi ama %54 olan sanırsam. Başka oyunlarda dene aynı sorun olacak mı diye mesela en yüksek ve en düşük ayarları başka oyunlarda değiştirerek. En son çözünürlükte değil mi daha düşükte kullanmıyorsun? V-Sync'ya da FPS sabitleme yapmıyorsun?

Evet 2K çözünürlük kullanıyorum genell oyunlar hep böyle oluyor ekran kartı kullanımı işlemci kullanımdan düşük oluyor çözemedim ekran kartını aldıgıma biraz pişman oldum gibi önceki RTX 4060 ile hiçbir fark yokmuş gibi bende 4060 ıle'de aynı değelerini alıyordum.

Aşağıdaki videoda Rust kısmına bakarsanız 192 Watt çekiyor ama sizde 102 Watt çekiyor. Güç kaynağında kabloların sonuna kadar oturduğuna emin olun, yeterince güç çekmiyor.

Aşağıdaki videoda Rust kısmına bakarsanız 192 Watt çekiyor ama sizde 102 Watt çekiyor. Güç kaynağında kabloların sonuna kadar oturduğuna emin olun, yeterince güç çekmiyor.

Evet, şimdi ben de fark ettim ama kablo yerine sağlam oturdu. Elimde bir tane fazladan, aslında 650W güç kaynağı var, o sisteme yeter mi? Bir daha böyle denesem.

Evet yeterli. Eğer 650W`lık sağlamsa deneyin.

Ya da OCCT power testini yapın bir hocam 750 Watt güç kaynağıyla. Onda kaç Watt çekecek ekran kartı bakın.

Eğer yine aynı çekerse OCCT power testinde o zaman 650 ile denersiniz.

Evet yeterli. Eğer 650W'lık sağlamsa deneyin.

Ya da OCCT Power testini yapın bir hocam 750 watt güç kaynağıyla. Onda kaç watt çekecek ekran kartı bakın.

Eğer yine aynı çekerse OCCT Power testinde o zaman 650 ile denersiniz.

Direk OCCT test yaptı m ekran kartı 250 200W arası çekiyor bence ya oyunlarda sıkıntı var ya da başka bir şey.