R5 7500F & 4070S sistemde EXPO açılınca beyaz VGA ışığı sorunu

bugracim

Uzman
Herkese iyi Sosyaller, sistemimi henüz yeni topladım, başımdan çok fazla olay geçti ancak bir şekilde hallettim hepsini. Direkt konuya geçeceğim: RAM'in hızlı çalışması için EXPO ayarını aktif ettiğimde sisteme yaklaşık 40 saniye görüntü gelmiyor. Başta turuncu DRAM ışığı yanarken anakart üretici ekranını görmeden Windows'a geçiyor ve beyaz VGA ışığı yanıyor. Sistem açılıyor, herhangi bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Ancak beyaz VGA ışığı sürekli yanıyor. Çok fazla forumda okudum, denilenleri harfiyen yaptım ancak hepsi geçici çözümler. Ya sistem hızlı açılıp 4800 MHz'de VGA ışığı yanmadan çalışacak ya da 6000 MHz'de 40 saniye PC'nin açılmasını bekleyeceğim. Bunun çözümü nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • ASUS TUF B650M-E Wi-Fi
  • RYZEN 7500F
  • RTX 4070 SUPER
  • 700W PSU
  • 1x16 GB RAM (2x16 idi ancak bir tanesi bozuldu )

Son düzenleyen: Moderatör:
CMOS pilini çıkar ve başka bir profil dene.

Başka bir profil denememiştim. Deneyip geliyorum.

Başka bir profil denememiştim. Deneyip geliyorum.

Denedim ancak hiçbir EXPO profilinde sonuç alamadım. Pes ettim 4800MHz de kullanıyorum. Bir ihtimal RAM'lerden kaynaklı diye düşünüyorum. Anakartımla uyumluluğu yoktu fiyatı çok uyguna geliyor diye almıştım. Ay başında anakartımla uyumlu Kingston RAM'leri deneyeceğim.

Son düzenleme:
BIOS günceller misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…