Ziya Tolga

Uzman
Merhaba arkadaşlar R5 7500F kullanıcısıyım. Sistemimi aldığım ilk günden beri ufak ufak FPS dropları yaşıyorum. CPU-Z programı ile kontrol ettiğimde işlemcimin 6 core 6 threads olarak çalıştığını gördüm. İnternette yaptığım araştırmalarda bu kısımda sürekli 6 core 12 threads yazmış olduğunu fark ettim. Bu durumu 12 threads haline getirmem performansıma etki eder mi? Ayrıca bunu nasıl 12 threads haline getirebilirim? Şimdiden çok teşekkürler.

6 core 6 threads.webp

BIOS'tan kontrol edebilirsin bunu, ama öncesince msconfig'den bakar mısın orada bir kısıtlama var mı? Msconfig --> Boot --> Gelişmiş ayarlar.

1744186740029.webp

Bana biraz donanımsal bir sorun var mış gibi geldi.

BIOS güncellemesi varsa yapın. BIOS ayarlarını tamamen sıfırlayın hiçbir şey ellemeyin ve Windows açılsın tekrar bir kontrol edin. Aynı durum varsa donanımsal olarak hatalı bir işlemciye denk gelmiş olabilirsin.

İşlemci sayısını kısıtlamasını gelişmiş önyüklemede kaldır. Herhangi bir şekilde sınırlamana gerek yok.

Dostlar BIOS üzerindeki ayarlarım bu şekildeymiş. Komple varsayılan olarak güncelledim. Şu anda CPU-Z programında normal bir şekilde gözükmekte. Destek için teşekkür ederim. Bu durum yaşadığım FPS droplarını umarım toparlar. BIOS ayarlarında düzeltme yapmam gereken farklı bir kısım var mı acaba?

WhatsApp Image 2025-04-09 at 11.42.54.webp

sssssss.webp