Eki Görüntüle 232786
Kendi değerlerimi şöyle göstereyim ben sana. Senin performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Bu konudan sonra ben de kendi değerlerimi biraz gözlemledim ve toplam güç çekiminin ortalama 40 ile 47,3 W arasında olduğunu gözlemledim; darboğaz yapmıyor ve F1 25, GTA 5 Online (RT açık ve 28 kişilik sunucu), Skylines 2 ve Pathfinder WotR'da 3080 Ti ile full ayarlarda test yaptım. Sen ne kadar güç çekiyorsun? Eğer stabil bir ayar yakalayabildiysen kendi CPU'mu denemek isterim o ayarlarda.
Normal hâlinde bıraksam veya sadece OC yapsam belki çok minik FPS artışları alabilirim ama ihtiyacım yok. Bence ortalama 70 W ile çektiği elektrik ve 45 ile arasındaki fatura tutarı beni daha çok tatmin ediyor. Tam hesaplama yapmadım ama günde 12 saat kullanımda etkisi fazlasıyla olan bir durum. Yani özetle benim yorumum; kendin nasıl tatmin oluyorsan öyle devam et, mantık kısmına fazla takılma. Zaten fazla bir FPS ihtiyacın olursa patlat bir 7800X3D, devam et.
@Ali Çelik ben BCLK arttırarak +200 MHz sınırını aşabiliyorum siz multiplier çarpanını nasıl arttırdınız?