Tüm çekirdekler 5.4GHz çalışıyor şu an. Ekran kartı OC işini tamamladım. Orada bu kadar şanslı değilim sanırım. -95v undervolt ile %15 RAM frekans artışı ve %10 Power limit artışı ile kullanıyorum. Ortalamada oyundan oyuna değişiyor ama %10-12 civarı bir performans artışı oldu. Şu an memnunum. Sadece RAM'lere müdehale etmedim onlar EXPO olarak CL30 6000MTS çalışıyor. RAM çok karışık geliyor gözüm korkuyor.

@Ayhan Dönmez hoca RAM konusunda inanılmaz iyidir. OC yapmak isterseniz hiç çekinmeyin.

1773394884741.webp

Kendi değerlerimi şöyle göstereyim ben sana. Senin performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Bu konudan sonra ben de kendi değerlerimi biraz gözlemledim ve toplam güç çekiminin ortalama 40 ile 47,3 W arasında olduğunu gözlemledim; darboğaz yapmıyor ve F1 25, GTA 5 Online (RT açık ve 28 kişilik sunucu), Skylines 2 ve Pathfinder WotR'da 3080 Ti ile full ayarlarda test yaptım. Sen ne kadar güç çekiyorsun? Eğer stabil bir ayar yakalayabildiysen kendi CPU'mu denemek isterim o ayarlarda.

Normal hâlinde bıraksam veya sadece OC yapsam belki çok minik FPS artışları alabilirim ama ihtiyacım yok. Bence ortalama 70 W ile çektiği elektrik ve 45 ile arasındaki fatura tutarı beni daha çok tatmin ediyor. Tam hesaplama yapmadım ama günde 12 saat kullanımda etkisi fazlasıyla olan bir durum. Yani özetle benim yorumum; kendin nasıl tatmin oluyorsan öyle devam et, mantık kısmına fazla takılma. Zaten fazla bir FPS ihtiyacın olursa patlat bir 7800X3D, devam et.

@Ali Çelik ben BCLK arttırarak +200 MHz sınırını aşabiliyorum siz multiplier çarpanını nasıl arttırdınız?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 232786

Kendi değerlerimi şöyle göstereyim ben sana. Senin performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Bu konudan sonra ben de kendi değerlerimi biraz gözlemledim ve toplam güç çekiminin ortalama 40 ile 47,3 W arasında olduğunu gözlemledim; darboğaz yapmıyor ve F1 25, GTA 5 online (RT açık ve 28 kişilik sunucu), Skylines 2 ve pathfinder Wotr'da 3080 Ti ile Full ayarlarda test yaptım. Sen ne kadar güç çekiyorsun? Eğer stabil bir ayar yakalayabildiysen kendi CPU'mu denemek isterim o ayarlarda.

Normal hâlinde bıraksam veya sadece OC yapsam belki çok minik FPS artışları alabilirim ama ihtiyacım yok. Bence ortalama 70W ile çektiği elektrik ve 45 ile arasındaki fatura tutarı beni daha çok tatmin ediyor. Tam hesaplama yapmadım ama günde 12 saat kullanımda etkisi fazlasıyla olan bir durum. Yani özetle benim yorumum; kendin nasıl tatmin oluyorsan öyle devam et, mantık kısmına fazla takılma. Zaten fazla bir FPS ihtiyacın olursa patlat bir 7800X3D, devam et.

@Ali Çelik ben BCLK arttırarak +200 MHz sınırını aşabiliyorum siz multiplier çarpanını nasıl arttırdınız?

Sizin sonucunuz çok kötü. Ben +150 verdim bunu aldım fakat sizin sonucunuzu ben 5600 ile alıyordum.

BCLK ayarına asla dokunmayın Windows kesinlikle sapıtır.

Eki Görüntüle 232786

Kendi değerlerimi şöyle göstereyim ben sana. Senin performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Bu konudan sonra ben de kendi değerlerimi biraz gözlemledim ve toplam güç çekiminin ortalama 40 ile 47,3 W arasında olduğunu gözlemledim; darboğaz yapmıyor ve F1 25, GTA 5 Online (RT açık ve 28 kişilik sunucu), Skylines 2 ve Pathfinder WotR'da 3080 Ti ile full ayarlarda test yaptım. Sen ne kadar güç çekiyorsun? Eğer stabil bir ayar yakalayabildiysen kendi CPU'mu denemek isterim o ayarlarda.

Normal hâlinde bıraksam veya sadece OC yapsam belki çok minik FPS artışları alabilirim ama ihtiyacım yok. Bence ortalama 70 W ile çektiği elektrik ve 45 ile arasındaki fatura tutarı beni daha çok tatmin ediyor. Tam hesaplama yapmadım ama günde 12 saat kullanımda etkisi fazlasıyla olan bir durum. Yani özetle benim yorumum; kendin nasıl tatmin oluyorsan öyle devam et, mantık kısmına fazla takılma. Zaten fazla bir FPS ihtiyacın olursa patlat bir 7800X3D, devam et.

Benim ayarlarımı referans almayın. Ben ezbere 1.25v 54x değer girdim çalıştı. Her çekirdeğe ayrı ayrı değer girerek oc yapmak daha iyi olabilir. Örneğin benim altın ve gümüş çekirdek büyük ihtimal 5.6 ve 5.5 çalışacaktır. Çok uğraşmak istemedim bıraktım ben şu anki ayarlarda.

Ramlerin gecikme değerlerinide ayarlayınca skorlar biraz daha değişti bende

Dosya Ekleri

• ram test 2.webp
    ram test 2.webp
    58,1 KB · Görüntüleme: 26
  • Son skor.webp
    Son skor.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 23