carlsbergg

Çalışkan
Cinebench 26 Multi Threads testinde 75-80 civarı dolaşıyor, boşta da 45-50 derece arası normal midir?
(Soğutucum Thermalright Assassin King 120)

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO ayarları yapılı mı hocam, Curve Optimizer falan? Bende PA120 Digital var. Boşta 39-40 derece, Cinebench Multi testinde de 66-67 görüyor en fazla. Bence sizin değerler soğutucuya göre normal.

Curve optimizer Negative ayarlayıp değeri 30 girerseniz sıcaklıklar da işlemcinin çektiği güç de azalır hocam. Her işlemci -30 kabul etmeyebilir ama hata alma şansınız var sistem boot etmeyebilir, önce 20-25 deneyin isterseniz.

PBO ayarında da açık değil Advanced gibi bir seçenek olur, onu seçince değerleri sizin girdiğiniz ekran gelir. Positive seçip 200MHz girebilirsiniz, ben Scalar kullanmıyorum Auto'da bıraktım. PBO ayarlarından +200 verirseniz CO yapıp azalttığınız güç kullanımı eskiye yakın olur ama artı olarak biraz performans kazanırsınız. Çok anlaşılır yazamadıysam görsel atabilirim.

Curve optimizer Negative ayarlayıp değeri 30 girerseniz sıcaklıklar da işlemcinin çektiği güç de azalır hocam. Her işlemci -30 kabul etmeyebilir ama hata alma şansınız var sistem boot etmeyebilir, önce 20-25 deneyin isterseniz.

PBO ayarında da açık değil Advanced gibi bir seçenek olur, onu seçince değerleri sizin girdiğiniz ekran gelir. Positive seçip 200MHz girebilirsiniz, ben Scalar kullanmıyorum Auto'da bıraktım. PBO ayarlarından +200 verirseniz CO yapıp azalttığınız güç kullanımı eskiye yakın olur ama artı olarak biraz performans kazanırsınız. Çok anlaşılır yazamadıysam görsel atabilirim.
Mantığını biliyorum hocam,sadece stabilite konusunda kararsız olduğum için curve optimizera pek girişmemiştim,şimdi deneyeceğim bir sorum olursa konu açarım.Tesekkur ederim.

@elninolaz Sonuçları iletebilir misin 7500F için?
cb1.webp

CO PerCore.webp PBO COqq.webp