scevola

Çalışkan
Arkadaşlar, bugün yeni aldığım hazır kasa elime ulaştı. Genel olarak her şey iyi, sadece sanırım işlemcim çok sıcak. Boşta, sadece web açıkkken 55-60 derece; herhangi bir OCCT veya Prime95 testini açtığım an 95 derece oluyor. Sonra da muhtemelen işlemci kendini kısıtlıyor, daha fazla ısınmamak için 80 wattın üstüne çıkmıyor ve 95 derecede kalıyor. Normal mi acaba bu? Sanırım işlemci soğutucu çok dandik; fakat TDP’si 280W olan bir soğutucunun 7500F’i soğutamaması ilginç geliyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
İşlemci: 7500F
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro Siyah 2x120mm

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence onun fanini takma dandik zaten şu anlık 1 fanli kullan ilerleyen zamanlarda 2 fanli alırsın ama bak yemin ederim hayatımda bu kadar sessiz işlemci fani görmedim.

Sessizlik takintim pek yok aslında kulakligi takinca hicbirini duymuyorum :D ve tabii ki Thermalright'in fanı daha kalitelidir ama sagotepin 2 fanı, Thermalright'in 1 fanından daha iyi calismaz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermalright assasin king tek fanli olan modelden sipariş verdim şimdilik. Eğer sistem stabil calisirsa ve sicakliklar normal olursa sagotepin yenisinin Allah belasini versin deyip hayatima devam edeceğim. 1-2 sene icinde termal macun yenilerken dediğiniz modellere geçmeyi düşünüyorum. Eğer bu yeni sipariş verdigim Thermalright assasin king de duzgun calismazsa demek ki halledemeyecegim bir sorun var, o zaman direkt iade yapacagim kasayi oldugu gibi tamamen.

@LiteraryCrawL hocam bir şey sormak isityorum. Ben bu sipariş ettigim Thermalright Assassin king modelinin soğutucu bloğuna çift fan takabiliyorum sanirim internetten baktim. Esas sorum, ben Thermalright Assassin king modelinin soğutucu bloğuna, sagotepin 2 fanini taksam sorun olur mu? Her markanin fani farkli mi? Yoksa hepsinin fani hepsine uyumlu mu? Bir bilginiz var midir?

Denemek lazım hocam kesin bir şey söyleyemem. Gelince artık denersiniz.

Sen yine de diğer fanla sorun yaşamazsan, fanın gelirken sorun yaşadığını belirtip gönder ve yerine aynı fandan iste.

O soğutucuya 300 wattlık işlemci takarsan felç olur, soruna bir cevabım yok ama belli ki soğutucu ile alakalı bir durum.

O soğutucuya 300 wattlık işlemci takarsan felç olur, soruna bir cevabım yok ama belli ki soğutucu ile alakalı bir durum.

Hocam şu an 1 saattir cybperunk oynuyorum. 2K Ultra da her şey. İşlemci %70 civari kullanimda 70-75 derece arasi degisiyor. 75'i gecmedi. Soğutucudan şüpheliydim ama oyunda sanirim yeteri kadar performans veriyor.