Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bbaykan

Uzman
Merhaba. Yeni bilgisayar aldık arkadaşıma. Öncelikle özelliklerini yazıyorum sonrasında sorundan bahsedeceğim.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Anakart: MSI B650M-B (DDR5 destekli, AM5 soket)
  • RAM: Neo Forza 2x16 GB DDR5 5200MHz
  • SSD: Kingston NV3 1TB PCI-e 4.0
  • PSU: Strong Dragon 750W 80+
  • Kasa: ARGB fanlı akvaryum kasa
  • Ekran Kartı: Zotac RTX 4060
  • Monitör: ASUS VG1b
Bilgisayar aldığımız bilgisayarcıda sorunsuz çalışıyor, reset attığımızda açıp kapattığımızda sorun çıkarmıyor. Fakat evde ilk sefer açılıyor tekrar kapatıp açtığımızda görüntü gelmiyor. Bilgisayarın açıldığına eminiz çünkü Discord'a bağlanıyor sesler geliyor fakat görüntü gelmiyor.

Şu ana kadar denediklerimiz:
  • RAM'leri tek tek denedik.
  • Sorunun prizde olduğunu düşünüp yeni akım korumalı üçlü priz aldık, ayrıyeten evin başka bir yerinde de denedik açmadı.
  • HDMI kablosuyla ve DisplayPort kablosuyla ayrı bir televizyonda denedik açılmadı.
  • Kasanın güç kablosunuda değiştirdik sorun çözülmedi.
  • Bugün 2 kez bilgisayarcıya gittik ikisinde de sorunsuz çalıştı fakat evde geldiğimizde ilkinde görüntü geliyor kapatıp açıldığında görüntü gelmiyor.
  • Kabloyu farklı DisplayPort girişlerine taktığımızda da görüntü alamadık.
Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum birazdan farklı bir evde deneyeceğiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u RX580 ile yeni sürüme güncelledim, şu anda sorun görünmüyor. Bilgisayarın fişini çıkardığımızda da sorunsuz açıldı. Teşekkür ederim @20424
Görüntü geldi şimdi. Attığınız BIOS sürümünü flash belleğe atıp güncelleme yapacağım fakat yeniden başlattığımda gider diye korkuyorum, Windows'tan yapma şansım var mı?

M-Flash'a girdikten sonra görüntü gitti. Arkadaşımda RX580 ekran kartı var, yarın onunla denesem sanırım daha iyi olacak.

M-Flash'a girdikten sonra görüntü gidip geri gelecek, zaman alabilir.

RX580 ile deneyecekseniz BIOS'ta CSM'nin açık olduğundan emin olun, BIOS'ta siyah ekrana düşebilir.

BIOS'u RX580 ile yeni sürüme güncelledim, şu anda sorun görünmüyor. Bilgisayarın fişini çıkardığımızda da sorunsuz açıldı. Teşekkür ederim @20424

Çözüm