KhiJhi

Gelişen
Herkese merhaba,

Sistemimde son 5-6 aydır reset atma sorunu yaşamaktayım. Sistem boşta ve OCCT testlerinde reset atmıyor ama oyunlarda belirsiz aralıklarla reset atıyor. Olay görüntüleyicisinde sadece kernel 41(63) hatası çıkıyor. Sıcaklıklar normal ve ısınma yok. Sistem özelliklerini ve denediğim çözümleri aşağıya yazıyorum.

Sistem:
  • Ryzen 5 7500F.
  • Gigabyte B650M k AM5 DDR5 6400 DP M.2 mATX anakart
  • G.Skill flare X5 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36 Dual kıt
  • MLD 1TB M500 7000/4700 MB NVMe gen4 M.2 SSD.
  • FSP 650W Hyper 80+ Pro 12cm PSU
  • Gainward RTX 4060 Ti ghost 8 GB
  • Cooler Master Masterliquid ML240L V2.
Denediklerim:
  • PSU sorun çıkartma ihtimaline karşı Corsair CX750 CP-9020279-EU 750W ile değişti, sonuç değişmedi.
  • Windows temiz kurulum yapıldı.
  • SSD sağlıkları normal.
  • Memtest yapıldı RAM'lerde sorun çıkmadı.
  • OCCT Power ve ayrı ayrı GPU CPU testleri yapıldı, voltajlar normal.
  • RX 470 ekran kartıyla denendi.
  • CPB ve PBO kapatıldı.
  • BIOS pili çıkartılıp resetleme yapıldı.
  • BIOS Update yapıldı.
  • Eski sürüm NVIDIA sürücüleri ile denendi.(v560.36)
  • Güncel driver ile denendi.
  • Güncel stüdyo driverı ile denendi.
Yaklaşık 2 yıl önce hazır sistem olarak aldım ve aldığımdan beri Windows 11 kurulu kullanıyorum. Oynadığım oyunlar Black Desert Online, World of Tanks, Age of Empires IV, Wuthering Waves. World of Tanks harici 3 oyunda rastgele resetlenme sorunu var. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Herkese merhaba,

Sistemimde son 5-6 aydır reset atma sorunu yaşamaktayım. Sistem boşta ve OCCT testlerinde reset atmıyor ama oyunlarda belirsiz aralıklarla reset atıyor. Olay görüntüleyicisinde sadece kernel 41(63) hatası çıkıyor. Sıcaklıklar normal ve ısınma yok. Sistem özelliklerini ve denediğim çözümleri aşağıya yazıyorum.

Sistem:
  • Ryzen 5 7500F.
  • Gigabyte B650M k AM5 DDR5 6400 DP M.2 mATX anakart.
  • G.Skill flare X5 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36 Dual kıt.
  • FSP 650W Hyper 80+ Pro 12cm PSU.
  • Gainward RTX 4060 Ti ghost 8 GB.
  • Cooler Master Masterliquid ML240L v2.
Denediklerim:
  • PSU sorun çıkartma ihtimaline karşı Corsair CX750 CP-9020279-EU 750W ile değişti, sonuç değişmedi.
  • SSD sağlıkları normal.
  • CPB ve PBO kapatıldı.
  • BIOS Update yapıldı.
Yaklaşık 2 yıl önce hazır sistem olarak aldım ve aldığımdan beri Windows 11 kurulu kullanıyorum. Oynadığım oyunlar Black Desert online, World of Tanks, Age of Empires IV, Wuthering Waves. World of Tanks harici 3 oyunda rastgele resetlenme sorunu var. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Bence sorun RAM. Farklı RAM var mı elinizde test etseniz? HWiNFO indirip bellek, bölümünden SS atar mısınız?

Bence sorun RAM. Farklı RAM var mı elinizde test etseniz? HWiNFO indirip bellek, bölümünden SS atar mısınız?

Test edebileceğim fazladan RAM'im yok. HWiNFO bellek kısmında bu değerler mevcut.

image (1).webp

image.webp

Herkese merhaba,

Sistem:
  • Ryzen 5 7500F.
  • Gigabyte B650M k AM5 DDR5 6400 DP M.2 mATX anakart.
  • G.Skill flare X5 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36 Dual kıt.
  • FSP 650W Hyper 80+ Pro 12cm PSU.
  • Gainward RTX 4060 Ti ghost 8 GB.
  • Cooler Master Masterliquid ML240L v2.
Denediklerim:
  • SSD sağlıkları normal.
  • CPB ve PBO kapatıldı.
  • BIOS Update yapıldı.
Yaklaşık 2 yıl önce hazır sistem olarak aldım ve aldığımdan beri Windows 11 kurulu kullanıyorum. Oynadığım oyunlar Black Desert online, World of Tanks, Age of Empires IV, Wuthering Waves. World of Tanks harici 3 oyunda rastgele resetlenme sorunu var. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

EXPO'yu kapatıp tekrar dener misiniz? Stabil mi?

@LH44 @Ayhan Dönmez @Bandırmalı1965 bir sorun, belki RAM konusunda yardımcı olurlar. Sorun birçok şey olabilir. RAM, MB, CPU tek tek denemek lazım.

EXPO açık ve kapalı şekilde RTP üzerinden test edin RAM'i. Muhtemelen temiz çıkar ama deneyin

SSD'yi hiç kontrol ettiniz mi?

Anakartta ışık yanmıyor mu? 4 tane ışık var üstten aşağı doğru? Hata ışıklarından biri yanıyorsa belki oradan yardımcı oluruz

Son düzenleyen: Moderatör: