FRAGX

Yetkin
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4070 Super.
  • İşletim sistemi: Windows 11 25H2 (KernelOS kullanıyorum.)
    SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.
    Kasa ve PSU: Thermaltake S200 tg 650W.
    RAM: Patriot Viper Venom 16x2 GB 6000 MHz CL30 @Ayhan Dönmez hocamla beraber 6200 MHz ve voltaj ayarlamaları yaptık.
İyi günler, sistemim bazen kendini yeniden başlatıyor veya mavi ekran veriyor. Neye göre yaptığını çözemedim ama boştaykende yapıyor sanırım, ben nadiren denk geldim ama kardeşimde daha çok oluyormuş. Sorunu tam olarak anlatamamış olabilirim çünkü bende bilgisizim. Öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri verebilirim.
BIOS ve tüm sürücüler güncel.

Son düzenleme:
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4070 Super.
  • İşletim sistemi: Windows 11 25H2 (KernelOS kullanıyorum.)
    SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.
    Kasa ve PSU: Thermaltake S200 tg 650W.
    RAM: Patriot Viper Venom 16x2 GB 6000 MHz CL30 @Ayhan Dönmez hocamla beraber 6200 MHz ve voltaj ayarlamaları yaptık.
İyi günler, sistemim bazen kendini yeniden başlatıyor veya mavi ekran veriyor. Neye göre yaptığını çözemedim ama boştaykende yapıyor sanırım, ben nadiren denk geldim ama kardeşimde daha çok oluyormuş. Sorunu tam olarak anlatamamış olabilirim çünkü bende bilgisizim. Öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri verebilirim.
BIOS ve tüm sürücüler güncel.

A620'de Manuel Timing müsaade ediyor muydu? Zen paylaşmamışsın, hatırlayamadım o yüzden profili. Bu tarz durumlarda mevcut OC profili sıfırlayıp öyle bakman lazım, zaten A620 bir halta yaradığı yok. Voltaj ve frekans harici müsaade etmemişti diye hatırlıyorum. PBO zaten yapılamıyor. Düz EXPO'da bakın öncelikle.

Ne zamandır yaşıyorsun bu problemi? RAM'lerin frekansı ve zamanlamalarını değiştirdikten sonra olmaya mı başladı?

Galiba evet hocam zamanlamaları değiştirdikten sonra olmaya başladı ama ben oynarken sorun yaşadığımı hatırlamıyorum, kardeşim Valorant oynuyor genelde o oynarken oluyor.

A620'de Manuel Timing müsaade ediyor muydu? Zen paylaşmamışsın, hatırlayamadım o yüzden profili. Bu tarz durumlarda mevcut OC profili sıfırlayıp öyle bakman lazım, zaten A620 bir halta yaradığı yok. Voltaj ve frekans harici müsaade etmemişti diye hatırlıyorum. PBO zaten yapılamıyor. Düz EXPO'da bakın öncelikle.

Kusura bakmayın hocam unutmuşum.

1771843270256.webp

Dosya Ekleri

• 1771843252823.webp
    1771843252823.webp
    24 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba evet hocam zamanlamaları değiştirdikten sonra olmaya başladı ama ben oynarken sorun yaşadığımı hatırlamıyorum, kardeşim Valorant oynuyor genelde o oynarken oluyor.

Kusura bakmayın hocam unutmuşum.
Eki Görüntüle 229080

Mixed Mode yüzünden olabilir. H-die DR bir de. Normal çekip tekrar dene. TestMem5 1usmus stabil mi? Bu A620 Timing girdirip uygulamıyordu en son. PBO ve CO kesin yapılamıyor zaten.

Program yanlış okuyor değerleri, VDD-VDDQ 1.45 iken stabil miydi? Aktif soğutma yoksa fan üflet.

Valorant RAM Test görevi görüyor zaten. Öyle bir özelliği var. @ggbye ayarlarını aktarsın. Valorant aşığı ama kendisinden yanıt alınamıyor uzun süredir.

Mixed Mode yüzünden olabilir. H-die DR bir de. Normal çekip tekrar dene. TestMem5 1usmus stabil mi? Bu A620 Timing girdirip uygulamıyordu en son. PBO ve CO kesin yapılamıyor zaten.

Program yanlış okuyor değerleri, VDD-VDDQ 1.45 iken stabil miydi? Aktif soğutma yoksa fan üflet.

Hocam bu konuda verdiğiniz ayarları uyguladığımda 1usmus stabildi, ısınıyordu sadece fan değişimi yaptım ve Thermalright Phantom Spirit geçtim, sıcaklıklarda düşüş oldu, sistemde test esnasında vs. herhangi bir çökme falan olmadı ama tekrar dediklerinizi deneyeyim.
O konuda uyguladığımız Zen görüntüsü de bu şekilde
1771844414596.webp

Hocam bu konuda verdiğiniz ayarları uyguladığımda 1usmus stabildi, ısınıyordu sadece fan değişimi yaptım ve Thermalright Phantom spirit geçtim, sıcaklıklarda düşüş oldu, sistemde test esnasında vs. herhangi bir çökme falan olmadı ama tekrar dediklerinizi deneyeyim.
O konuda uyguladığımız zen görüntüsü de bu şekilde.
Eki Görüntüle 229085

RAM için 7-24 üflemen lazım. Onun haricinde norm iken 1.45 vdd, 1.45 vddq, 1.4 vddıo stabilse kalsın. Tras 80 yap. 24 pin kablodan üflet çapraz. Phantom mani olur.

180 dakika yap 1usmus, aktif soğutma aktif olsun.

RAM için 7-24 üflemen lazım. Onun haricinde norm iken 1.45 vdd, 1.45 vddq, 1.4 vddıo stabilse kalsın. Tras 80 yap. 24 pin kablodan üflet çapraz. Phantom mani olur.

180 dakika yap 1usmus, aktif soğutma aktif olsun.

Tamamdır, şu an fan almam mı gerekiyor RAM için bir de norm ne demek?