R5 7500F & RTX 5060 sistemde Kernel Power 41 hatası

kayaburak

Çalışkan
2026 Mart ayında PcKolik'ten OEM bir paket aldım.
Bileşenler şu şekilde:

-ASUS Prime A620M-K AM5 DDR5 Anakart
-MSI GeForce RTX 5060 8 GB GAMING OC
-Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR5 6000 MHz RAM
-Bory 512 GB SSD
-DeepCool kasa + 650W 80 Plus Bronze FSP Güç kaynağı
-Ryzen 5 7500F CPU

Bu parçalardan oluşan sistemimde, oyun oynarken aniden donma gerçekleşiyor ve ardından sistem restart atıyor. Bilgisayarımı PcKolik Florya şubesine 4-5 defa götürüp getirmek zorunda kaldım. Her seferinde "Biz bir sorun göremedik" dediler. Sistemi ilk aldığımda sorunu görünce kasanın da küçük olması sebebiyle ısınmadan kaynaklı olduğunu düşündüm, kasa ve PSU değişimi talep ettim, yukarıda yazdığım parçalar ile değişti. Ama sorun devam etti, SSD'de hata gördük dediler, sıfır SSD taktılar, sorun devam etti. Finalde ya para iadesi ya da komple değişim talep ettim. Bu hatanın kaynağına dair teorisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

Bu tarz şeyleri denedim ve ben XMP seçeneklerinde EXPO'yu göremedim hiçbir zaman.

DDU bile kullandım.

DDU ile silip yüklemek başka, resimdeki gibi yapıp dene bir şeyler değişecek mi gözlemle, önbelleği temizledikten sonra sistem kullanımını düşüğe al onayla daha sonra tekrardan derleme yap.
Ben mesela Crew motorfest oynarken DLDSR 4K çözünürlükte hard stutter yapıyordu işlemci kullanımı %100'lere fırladığından ki bende o kullanım seçeneği yüksekti ondan çıktı mesela, hard stutter dediğim 5-6 saniyelik bildiğin donma yani 9950X3D'de.
Yarış ortasındayım 1.yim 5 saniye donuyor 23. oluyorum rezil bir durumdu.

Onlar zaten bir sorun göremedik, bize öyle bir bilgi gelmedi der sallarlar.

Ucuz mallar ile hindistan modeli sistemler kur yapıştır geç.

SSD'de Bory markasıymış, BORY ne olakine ?

@Ayhan Dönmez

LPX = Low Power X, bunların sunucularda veya laptoplarda kullanılması hayırlı masaüstüne çıkarılması başlı başına hata.

Hocam şöyle yapsa konu sahibi o zaman düzelmez mi? Power Down Mode Disabled, Memory Context Restore Disabled, EXPO açılacak.

Hocam şöyle yapsa konu sahibi o zaman düzelmez mi? Power Down Mode Disabled, Memory Context Restore Disabled, EXPO açılacak.

NVIDIA Shader derleme beta çıktığından beri aslında inanılmaz faydalı ama işte işlemciye göre muamele çekilmesi gerekiyor.

9850X3D-9950X3D'de mesela yüksek moddayken stutter yapar, öyle fena. %100 kullanım ne allahsızlar 10GHz mi lazım yani illa.

En sağlam işlemcilerde ortalama, zayıf işlemcilerde düşük tutulsun. Birçok stutterın nedeni buymuş, kaş yaparken göz çıkarıyormuş düzgün ayarlanmadığında.

Memory context restore şirketler için ideal, açılma bekleme derdi yok, oyun/ai/grafik vs bilgisayarları için komple kapalı olmalı. Diğer ayarlar da yapsın işte de yani SSD'si No name SATA 3, BORY diye bir marka nedir bu ben ilk defa duydum. Çin'den getirtilen çakma ürünler.

@X99 ssd'nin yenisini takmışlar, aynı marka. Şimdi biz bunun bu çakma üründen olup olmadığını nereden bilelim. Test yapılması gerek adam gibi gen4 dram'li ürünle falan fistan.

Armoury Crate ve, asusdriverhub programlarını devre dışı bırakın, geçici olarak kaldırın sistemi o şekilde deneyin. Copilot, Edge, OneDrive gibi programları kullanmıyorsanız kaldırın ya da başlangıç ayarlarından kapatın.

+MSI Center'ın base program haricindeki kurulan modülleri. Base Program'ı tutuyorum sadece o kadar o problem çıkarmıyor. Sys Tray iconda yoktur, sadece taskmgr'de görünür.

Armoury Crate silip G-Helper kullanıyorlar artık, o sorunsuzmuş.

İfadeler: X99
Eğer PC geri gelirse söylediğiniz herşeyi deniyicem. Ama şu an elden bişey gelmiyor sürücü güncellemeleri bios vs hepsi denendi.

SSD'nin yenisini takmışlar, aynı marka. Şimdi biz bunun bu çakma üründen olup olmadığını nereden bilelim. Test yapılması gerek adam gibi gen4 DRAM'li.

Evet konu sahibi arkadaş, gerekli yazılım testlerini yapmalı, son olarak farklı RAM ile denemeli. İhtimal çok, yine de en büyük şüpheli RAM.

Eğer PC geri gelirse söylediğiniz her şeyi deneyeceğim. Ama şu an elden bir şey gelmiyor sürücü güncellemeleri BIOS vs hepsi denendi.

Nasıl yani geri gelirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…