Bütçe
47.000 TL

barish_23

Çalışkan
Öncelikle selamlar. İndirimler bitmeden Vatan Bilgisayar üzerinden bir OEM paket aldım. Sistemi sadece oyun için değil, aynı zamanda yapay zeka projelerimde (LLM, RAG, WAN 2.1/SDXL) kullanacağım.

Parçalar ise şu şekilde:
AMD Ryzen 5 7500F
NVIDIA RTX 5060 Ti 16 GB (5070 olan sistem için fiyat 50–51 bin bandına geliyordu ve VRAM 12 GB)
ASUS Prime A620M-K
16 GB Crucial Pro 6000 MHz CL36 DDR5 (fırsat bulunca yükselteceğim)
MSI Spatium M470 Pro 1 TB
Samsung 970 EVO Plus 1 TB (kullandığım)
MSI MAG Forge 120A 650W
Bu parçaların maliyeti yaklaşık 44 bin TL.
Bütçem maksimum 47 bin TL.

Anakart özelinde özelleştirme seçenekleri kısıtlıydı ve diğer modellerin üzerine gereğinden fazla ücret ekleniyordu (piyasadaki farkın 2 katı kadar çoğuna). Anakart bana henüz ulaşmadı ama diğer parçalar birer birer geliyor. Kutusunu açmadan satışa koymayı düşünüyorum. Üzerine 2–3 bin TL daha ekleyerek Colorful Battle AX B650M-Plus Wi-Fi V15 anakart almayı düşünüyorum. Ama elden çıkarıp çıkaramayacağımı kestiremedim (elden çıkarırken fiyatı piyasadan düşük tutacağım).

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz ve ne önerirsiniz?

İşlemci soğutucu giriş seviyesi ve idarelik; bir süre kullanacağım. İleride sıfır ya da ikinci elden kule tipi bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu Thermalright Peerless Assassin 120 SE işini görecektir. Aynı kasa bende de mevcut güzel kasa bence. 6 fanı var hiç ısınmıyor. Anakartı'da yükseltirsen uzun yıllar götürür. En kötü B650 MR bile iş görür.

Soğutucu Thermalright Peerless Assassin 120 SE işini görecektir. Aynı kasa bende de mevcut güzel kasa bence. 6 fanı var hiç ısınmıyor. Anakartı'da yükseltirsen uzun yıllar götürür. En kötü B650 mr bile iş görür.

Sağ olun hocam. İnceleyeceğim o soğutucuyu.
Kasa ilk gelen parçalardan biri oldu ve gerçekten beğendim. Rgbleri Rainbow değil de ARGB olsa tam olurdu. Ama zaten RGB ile o kadar uğraşan biri değilim ve kasayı şimdilik masada değil de altında tutacağım için çok da önemi yok. Fan sayısı iyi zaten ama kullanan birinden serin olduğunu duymak sevindirdi.

Anakartı hızlı bir şekilde elden çıkarıp Colorful B650M-Plus V15 almak istiyorum dediğim gibi. Ama talep olur mu bilemedim. Ne zaman elden çıkarsa artık. Olmadı, Colorful modelinin 2. elini düşünebilirim temiz bir tane bulursam. Ama anakartı ikinci el almaya pek mantıklı bakmıyorum.😅