R5 7500F & RTX 5060 Ti sistemde Valorant'ta FPS düşüşü ve akıcılık sorunu

cakiiiiiii3 2

Uzman
Akıcılık sorunum vardı zaten. Sistemim bu arada:
  • RTX 5060 Ti 16 GB
  • 1x16 G.Skill 5600MHz CL46
  • Ryzen 5 7500F
  • A620MH
  • 1TB Kioxia 3400/5000
Bugün yeni güncelleme geldi. Yeni güncellemeden sonra normalde 280-450 FPS'lerde takılan oyun 190-340 arasına düştü. Yani ne yapacağım bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir RAM ayarı lazım gibi, o sisteme CL46 çok fazla, X3D işlemci de değil. @Ayhan Dönmez'in RAM rehberi belki işine yarayabilir. BIOS ayarları da önemli ama, işletim sisteminde de Tweak, debloat lazım. Sadece RAM'den kaynaklı olmayabilir, yine de CL46 fazla.

FPS benim yaptigim bir sey yüzünden düşmüş hallettim fpsi. Ama akicilik sorunu var mesela geçen şey oldu pc kendi kendine restart qtti sonra %1 fpsimde kötü oldu. Muhtemelen ram kaynakli sorun.

FPS benim yaptığım bir şey yüzünden düşmüş hallettim FPS'i. Ama akicilik sorunu var mesela geçen şey oldu PC kendi kendine restart qtti sonra %1 fpsimde kötü oldu. Muhtemelen RAM kaynakli sorun.

RAM kaynaklıdır, CL46 gecikmesi çok yüksek bir değer. Ne kadar düşürülür bilmiyorum, Ayhan Dönmeze danışın kesinlikle. X3D işlemcin olsa bile yine yüksek derdim ki, X3D işlemci bile kullanmıyorsun.

@cakiiiiiii3 Rehber: AM5 sistemde DDR5 timing ayarı: Hynix A-Die ve H-Die 6000 MT/s tuning rehberi işine yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…