R5 7500F & RTX 5060 Ti sistemde yeniden başlatma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yelleeror
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 42
  • Etiketler Etiketler
    sorunu

Yelleeror

Becerikli
Yaklaşık 1 yıldır kullandığım sistemimde son 2 gündür aynı sorunu yaşamaya başladım.

Sistem özellikleri:

İşlemci: R5 7500F
Ekran kartı: NVIDIA RTX 5060 Ti 16 GB
RAM: XMP açık, 6000 MHz
İşletim sistemi: Windows 11

Sorun şu şekilde gerçekleşiyor:

Bilgisayar normal çalışırken Rust oynarken dün akşam ve masaüstünde/alt-tab atarken ekran bir anda gitti ve normal olarak ben de ekran gittiği gibi direkt kapatma tuşuna bastım, PC'yi kapattım, yeniden açtım ve bu olay 2. defa Rust arka planda açıkken oldu ama oyunda değildim yani ekran kartına yük bindiğini düşünmüyordum ve kendi kendini yeniden başlattı, bekledim biraz sonra direkt açıldı. Bir zaman sonra 2 kez yaşadım, 24 saat içerisinde SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) hatası aldım.

İkinci olay da ekran aniden gidiyor. Bir süre sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.
2 adet minidump dosyası oluştu, dün akşamki olanı koyuyorum şu an yeni oluşana erişim sağlayamıyorum nedense. Bulabilirsem diğer bugün yaşanan problemin minidump'ını bırakacağım.
Daha önce yaklaşık 1 yıl boyunca aynı sistem, aynı XMP ayarları ve benzer kullanım senaryolarıyla herhangi bir sorun yaşamamıştım. Sorun son 2 gündür iki kez tekrar etti.

Şu an şüphelendiğim noktalar:

NVIDIA sürücüsü.
Rust / Easy Anti-Cheat ile ilgili bir problem ki sanmam bununla alakalı olduğunu ama 2 kez de Rust açıktı.
RAM veya XMP kararlılığı yapay zekaya göre.
Başka bir sürücü kaynaklı sistem hatası.
Minidump dosyasını ekliyorum. Sizce problem ne?

Oyunun dosyaları Steam üzerinden doğrular mısınız? Birkaç kez yaşamıştım buna benzer durumu.

Oyunun dosyaları Steam üzerinden doğrular mısınız? Birkaç kez yaşamıştım buna benzer durumu.

Hocam ınanır mısınız bılmem ama yazdıktan sonra hemen denedım daha oyuna gırıp denemedım de ınanın ben eskı bilgisayarım de nvld.sys hatası cok almıstım kronık olmustu artık cok ugrastım duzelmedı oyle satmıstım ucuza ama bu yenı aldıgım bilgisayardada olunca boyle ekran gıtme yenıden baslatma falan korkutucu oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…