R5 7500F, RTX 5070 bileşenli sistemde düşük FPS ve drop sorunu

ddducle 1

Gelişen
Bu konuya birçok kez çözüm aradım ancak bulamadım. Bilgisayarı alalı yaklaşık 3-4 ay oldu ve ilk günden beri FPS ve Stabilite konusunda ciddi sorunlar yaşıyorum.

Memory Context Restore açıkken pcye restart attığımda pc açılıyor güç gidiyor ekran gelmiyor. kapalıyken bir sorun olmuyor. genel tüm oyunlarda fps sorunu var. normalde daha beter. ramlere özel ayar çektim timing vs bilen biriyle. şuan videolarda olduğu gibi beter halini siz düşünün.
Rust oynarken FPS değerleri 50 ile 100 arasında sürekli gidip geliyor. (Düşük özel ayarlar) Oyun sırasında ani FPS düşüşleri yaşanıyor ve ciddi FPS düşmeleri oluyor. Ayrıca oyuna ilk girdiğim 10-15 dakikalık bölümde bilgisayar 30 saniye donuyor. Bir eylem gerçekleştiğinde oluyor; bu kapı açmak, ok yemek gibi vs.

CS2'de oyun içi FPS değerleri 200 ile 400 arasında değişiyor. Valorant'ta ise FPS 200 ile 500 arasında sürekli dalgalanıyor.

Sorunun kaynağını bulabilmek için OCCT testlerini yaptım ve herhangi bir hata almadım. 3DMark testinde de ekran kartım beklenen performansı gösteriyor. Bunun dışında aklıma gelen neredeyse her şeyi denedim ancak sorunu çözemedim.

Oyunları 1080p çözünürlükte oynuyorum. EXPO profili de açık. BIOS güncel. Benimle aynı sistemi kullanan kişilerin çok daha yüksek ve daha stabil FPS değerleri aldığını görüyorum. Bu yüzden sorunun neden kaynaklandığını bir türlü anlayamıyorum.

Rust dışında masaüstünde de bir kere donma yaşadım, mavi ekran verdi.

2-3 kere sıfırdan formatta attım ancak durum hala böyle.

Örnek olması açısından aşşağı video linkleri bırakıyorum.

Rust

CS2
  • INNO3D RTX 5070.
  • R5 7500F.
  • MSI Pro B850-S Wi-Fi 6e.
  • Goodram 500 GB PX600 Gen4 NVMe M.2 SSD.
  • G.Skill 16 GB (1x16 GB) Ripjaws S5 siyah DDR5 6000 MHz CL36 1.35.

RAM kaynaklı olup olmadığını anlamak için memtest yapabilirsiniz. Sorunun tek slot çift slot olayıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Bu söylemiş olduğun mantık eskide kaldı. AM5 sistemler için geçerli değil.

Video'yu izledim bir anormallik yok, ram timingleri ile performans artırılabilir biraz daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…