RTX 5070 + Ryzen 5 7500F bileşenlerinden oluşan sistemin özellikle PUBG'de düşük ayarlarda 100 FPS'in altına düşmesi normal midir? Hikayeli oyunlarda pek böyle bir sorun olmadı, genelde yüksek ayarlarda yüksek FPS alıyorum. CS2 ortalama Ultra ayarlarda 200 FPS kasma hissetmedim. Not: Bahsettiğim oyunları 2K'da oynuyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Bandırmalı1965
Uzman
Hocam o arkadaşın 2K'da oynadığını hiç zannetmiyorum. Fakat oynuyor ise muhtemelen sizin bilgisayar fazla ısınıyordur.
İşlemci soğutucu bu: Cooler Master Hyper 212 3dhp siyah ARGB 1x120mm INTEL1851/AM5 uyumlu CPU soğutucu. Maksimum 60-65 derece görüyor. Ekran kartı da maksimum 71 derece görüyor.
Battlefield 6 2K high ayarlarda DLSS kapalı ortalama 70-100 arası FPS alıyorum. Yani böyle bir sistemde FPS oyunlarında 70 fpsleri görmesi ve kasmasını hissetmem saçma geldi.
Battlefield normal ancak PUBG'da sorun var normal PC versiyon PUBG mu oynuyorsunuz.
Battlefield 6 2K high ayarlarda DLSS kapalı ortalama 70-100 arası FPS alıyorum. Yani böyle bir sistemde FPS oyunlarında 70 fpsleri görmesi ve kasmasını hissetmem saçma geldi. Ve aynı şekilde ayarları 1080p alsam da en düşüğe alsam da FPS uçmuyor neredeyse aynı oluyor.
NVIDIA Denetim Masası'ndan program ayarlarına girip oyunun varsa FPS limitini veya V-Sync'i kapa, oyunun içinde de FPS limiti açık olabilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence 2K'da oynadığınız için PUBG'de aldığınız FPS normal gibi geliyor bana. Tabii bu işin soğutması vs de var.
Kullandığım işlemci soğutucu bu: Cooler Master Hyper 212 3dhp siyah ARGB 1x120mm INTEL1851/AM5 uyumlu CPU soğutucu. Ayrıca genel olarak CPU sıcaklığı maksimum 60-65. GPU sıcaklığı ise maksimum 71 derece görüyor.
Gpunun o kadar ısınması hiiç normal değil ama hiç 5080im var o bile maks 63 65. Gpu marka ne?Kullandığım işlemci soğutucu bu: Cooler Master Hyper 212 3dhp siyah ARGB 1x120mm INTEL1851/AM5 uyumlu CPU soğutucu. Ayrıca genel olarak CPU sıcaklığı maksimum 60-65. GPU sıcaklığı ise maksimum 71 derece görüyor.
NVIDIA Denetim Masası'ndan program ayarlarına girip oyunun varsa FPS limitini veya V-Sync'i kapa, oyunun içinde de FPS limiti açık olabilir.
FPS sabitleme ve V-Sync açık değil zaten oyun başlangıcında uçakta giderken 200 300 FPS gördüğü de oluyor.
GPU'nun o kadar ısınması hiiç normal değil ama hiç 5080'im var o bile maksimum 63 65. GPU marka ne?
GPU INNO3D 71 dereceyi sadece CS2 ana menüde veriyor ve sabit CS'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Diğer oyunlarda 71 derecenin yanına bile yaklaşmıyor genel olarak 60 derecelerde seyrediyor.
Sorun çözüldü mü? BIOS, chipset, GPU ve ethnert sürücüler güncel mi? Sorun işletim sistemi olabilir. Temiz kurulum denediniz mi?
Hocam yapmam gerekenleri adım adım tarif ederek yardımcı olursanız denemek istiyorum. En son çare olarak da temiz kurulum yoluna gidebiliriz.
Hocam yapmam gerekenleri adım adım tarif ederek yardımcı olursanız denemek istiyorum. En son çare olarak da temiz kurulum yoluna gidebiliriz.
BIOS, chipset, GPU ve Ethernet sürücülerini güncelle.
BIOS üzerinden Wi-Fi, BT, HD Audio ve iGPU kapat. EXPO 1 aç, 1-1 mod aktif et. Windows güncel olsun. Windows güç ayarlarından hızlı başlatma ve USB seçmeli askıya almayı devre dışı bırakın.
Sorun çözmez ise RAM timing girelim, belki bir sonuca varır.