CyberCihan

Başarılı
Makaleler
2
Ekteki sisteme sahibim, işlemci yükseltmeyi düşünüyorum, ne önerirsiniz?
7800X3D düşünüyordum fakat bu anakarta önermediler :/

1769468203098.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1 adet daha RAM alıp 2x16 yapmanı tavsiye ederim. Rekabetçi tarafında çok iddialı değilsen işlemci yükseltmesine gerek yok. Ayrıca monitör ne? Anakartın 7800X3D'yi kaldırır çünkü eski nesil X3D işlemciler az güç tüketir.

Ekteki sisteme sahibim, işlemci yükseltmeyi düşünüyorum, ne önerirsiniz?
7800X3D düşünüyordum fakat bu anakarta önermediler :/

Eki Görüntüle 221766

ASRock X3D'leri yakıyor, ondan önermemişlerdir muhtemelen. Pasif soğutma olmayan A620 ve B840 çipsetlerinin AM5'te zaten yeri yok. Saçmalık ötesi bu kartlar. B650M-R minimum tercih olmalı AM5 sokette. Hiç mi BIOS girip ayar yapmayacaksın? Onun haricinde işlemciyi bir miktar kısıtlıyor bu çipset, 7800X3D 5.05 GHz Boost göremiyor Undervolt olmadan. 4.8-5 GHz arası takılır genelde oyunda. 3D Cache konumu nedeniyle yeteri kadar GHz Boost'layamıyor. Mantıksız bir seçim olur senin adına. B650M-R + 7800X3D mantıklı bir seçim olur. ASRock'tan AM5'te uzak durulmalı halen. Taichi almıyorsan durum bu.

1080p kullanacaksan 1x16 idare eder, 1440p ve 4K oyunculukta 2x16 artık şart diyebiliriz. Throttle yersin ve drop sorunları olur çoğu oyunda. 6000 CL30 Patriot doğru seçim.

NV3 de çok önermem, giriş seviyesi. Budget kaçıyor. Bütçe yoksa durabilir. DRAM'li modeller çok zamlandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 adet daha RAM alıp 2x16 yapmanı tavsiye ederim. Rekabetçi tarafında çok iddialı değilsen işlemci yükseltmesine gerek yok. Ayrıca monitör ne? Anakartın 7800X3D'yi kaldırır çünkü eski nesil X3D işlemciler az güç tüketir.
Ram fiyatları inanılmaz arttığı için 2.el kovalamaya çalışıyorum, henüz bulamadım. Monitör 2K 300Hz.
ASRock X3D'leri yakıyor, ondan önermemişlerdir muhtemelen. Pasif soğutma olmayan A620 ve B840 çipsetlerinin AM5'te zaten yeri yok. Saçmalık ötesi bu kartlar. B650M-R minimum tercih olmalı AM5 sokette. Hiç mi BIOS girip ayar yapmayacaksın? Onun haricinde işlemciyi bir miktar kısıtlıyor bu çipset, 7800X3D 5.05 GHz Boost göremiyor Undervolt olmadan. 4.8-5 GHz arası takılır genelde oyunda. 3D Cache konumu nedeniyle yeteri kadar GHz Boost'layamıyor. Mantıksız bir seçim olur senin adına. B650M-R + 7800X3D mantıklı bir seçim olur. ASRock'tan AM5'te uzak durulmalı halen. Taichi almıyorsan durum bu.

1080p kullanacaksan 1x16 idare eder, 1440p ve 4K oyunculukta 2x16 artık şart diyebiliriz. Throttle yersin ve drop sorunları olur çoğu oyunda. 6000 CL30 Patriot doğru seçim.

NV3 de çok önermem, giriş seviyesi. Budget kaçıyor. Bütçe yoksa durabilir. DRAM'li modeller çok zamlandı.
Sistemi 3 ay önce aldım zaten, en iyisi şimdilik 2.el RAM kovalamaya çalışayım. İleride anakart + işlemci upgrade yaparım.
SSD Kingston Fury Renegade bu arada.
RAM'den önce anakart ve SSD'yi upgrade edin.

@CyberCihan, bütçe belirlediniz mi?
SSD Kingston Fury Renegade bu arada.

Son düzenleme:
Düşüyorum ki upgrade ihtiyacım var. Oyun dünyası inanılmaz geniş, neye göre bunu söylediniz anlamadım.

Nasıl düşüyorsun anlamıyorum. CS2 Dust 2 ölüm maçı üzerinenden konuşursam RX 6700 ve 5600X ile 200 aşağısını çok nadir görüyorum, monitörüm 2k 240 Hz hissetmiyorum bile. Normal oyunda zaten daha yüksek oluyor. En düşük FPS'i silah yarışı shoots haritasında alıyorum zaten o haritada baya kaos oluyor. Sizde 7500F ve 5070 var nasıl yetmiyor aklım almıyor.

Nasıl düşüyorsun anlamıyorum. CS2 ölüm maçı üzerinenden konuşursam RX 6700 ve 5600X ile 200 aşağısını çok nadir görüyorum, monitörüm 2k 240 Hz hissetmiyorum bile. Sizde 7500F ve 5070 var nasıl yetmiyor aklım almıyor.
CS2 oynadığımı kim söyledi hocam?
BF6 oynuyorum ve haliyle 300 FPS altına epeyce düşüyorum, oyunda işlemci ağırlıklı olduğu için upgrade yapmak istedim.

CS2 oynadığımı kim söyledi hocam?
BF6 oynuyorum ve haliyle 300 FPS altına epeyce düşüyorum, oyunda işlemci ağırlıklı olduğu için upgrade yapmak istedim.

Tahmin sadece, çünkü çok soran oluyor. Oyun içi değerlere baktınız mı? CPU ve GPU kullanımı ne durumda? Ayrıca tek kanal RAM kullandığınız için ciddi performans kaybı yaşıyor olma ihtimaliniz çok yüksek.