Moss

Üyecik
Colorful B650M Plus V15.
R5 7500F.
1x16 GB Patriot 6000MHz CL30 RAM.
XFX RX6600.
Xigmatek 500W PSU.

Sistem özelliklerim bu şekilde.
Daha geçeli 1 hafta olmadı ama illalah ettirdi. Boşta kalınca yeniden başlatıyor, birden donup yeniden başlatıyor. RAM slotlarını değitirdim çözülmedi, ben anlamadım. Birisi yardımcı olursa sevinirim.

Herhangi bir minidump oluşmuyor bu arada.
Memtest yapıldı ve sorun çıkmadı.
Mavi ekran vermiyor, donup 5-10 sn sonra restart atıyor.
Ekran kartı ve PSU ve SSD AM4 sistemimden kalma diğer, parçalar sıfır alındı.
Lütfen yardımcı olun, camdan aşağı atmama ramak kaldı.

4 farklı forum.
0 yardım.

Son düzenleme:
Güncel BIOS'tan bir eski BIOS'a geçiş yaptım denemek için herhangi bir değişiklik olmadı OCCT testlerinde bir problem çıkmadı Windows 11 ve Windows 10 ve modlu hallerini bile denedim sorun çözülmedi sıcaklık değerleride yüksek değil kasanın hava sirkilasyonu gayet.

Güncel BIOS'tan bir eski BIOS'a geçiş yaptım denemek için herhangi bir değişiklik olmadı OCCT testlerinde bir problem çıkmadı Windows 11 ve Windows 10 ve modlu hallerini bile denedim sorun çözülmedi sıcaklık değerleride yüksek değil kasanın hava sirkilasyonu gayet.

CPU söküp bir anormalik var mı bakar mısınız? Kopuk veya yamuk pin olabilir. Macun taşması sonucu iletken kaybı olabilir.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 20260122_145728.webp
    20260122_145728.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 35
  • 20260122_145706.webp
    20260122_145706.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Pinlerde herhangi bir sıkıntı göremedim termal macunuda nizami sürmüşüm.
Sadece pinin 2 farklı bölümü var alt taraftaki daha parlıyor diğerine göre bu normalse sıkıntı yok.

Buradan belli olmuyor. İşlemcinin arkasında anormal durum var mı?

Hocam BIOS girin global C state kapatın. EXPO kapalı 4800 MHz deneyin. Olmaz ise, SoC 1.20 v / vddıo 1.25 v deneyin. BIOS güncel olsun. Belki düzelir, sorun bence RAM varsa baska RAM deneyin. PSU yetmeyebilir. Baska PSU varsa onunlada bir deneyin.

Buradan belli olmuyor. İşlemcinin arkasında anormal durum var mı?

Hocam BIOS girin global C state kapatın. EXPO kapalı 4800 MHz deneyin. Olmaz ise, SoC 1.20 v / vddıo 1.25 v deneyin. BIOS güncel olsun. Belki düzelir, sorun bence RAM varsa baska RAM deneyin. PSU yetmeyebilir. Baska PSU varsa onunlada bir deneyin.

İlk olarak farklı SSD dener misiniz? Donanım kaynaklı oldugunu düşünüyorum. Tek tek parçaları elemek lazım.

Son düzenleme: