Sorun yaşamadan kullanan elbette var ama Windows 11 ile alakalı bu zamana kadar gördüğüm en fazla şikayet kesinlikle bu sürümdeydi.
Düşürme işlemini düzgünce format atarak yapın. Yükseltme işlemlerini de güncelleyerek yapmanızı önermem. Sıfırdan kurulum daha sağlıklı olur. Görsel bir glitche maruz kalıyorsunuz ve çözümü çok spesifik olabilir, tespiti güç.
Şimdi sıfırdan 23H2 kurun. Kurduktan sonra yerinizde olsam ReviOS kurardım. Windows 11'i kanımca kullanılabilir hale getiriyor. Windows 11'i bloatlardan arındırıp, sistem tepkiselliğini arttırıp kaynak tüketimini düşürüyor. Kendim de ReviOS kullanıyorum. Hatta bununla alakalı rehberim var, en aşağıya bırakacağım.
Önce Windows 11 23H2'yi normal format atar gibi kuruyorsunuz.
Kurulumdan önce Windows'un kafasına göre sürücü kurmaması için internet bağlantısını kesin.
Kurulum bittikten sonra ReviOS playbook'u kurun:
Notable changes since previous release: Remove warning for unverified Playbooks Expand functionality for unverified Playbooks SHA256: F09105EB7BCF102C8F6D77073D4575F1244EC7CD0B94ACD87C2DC3519BF18B19
Bu AMEWizard. Playbook kurulumu için kullanacağınız program.
A lightweight, stable, and performance-focused customized version of Windows that enhances privacy and compatibility - meetrevision/playbook
Bu da ReviOS'un kendisi. AME Wizard ile kurulum yaparken Windows Update'i devre dışı bırakmak için ilgili seçeneğini işaretleyin. Soruyordu diye hatırlıyorum.
Kurulum biraz sürecek, bittikten sonra yeniden başlayacak. Başladıktan sonra internet bağlantısını yapıp ekran kartı ve diğer sürücülerinizin kurulumuna geçebilirsiniz.
Windows 11'e geçme sebebim sadece ne kadar adam edilebileceğine bakmaktı. Daha önceki kullandığım bilgisayarlarda korkunç bir latency ve glitchler ile beraber başından soğumuştum. Bu sadece 11'e özel değildi. Windows 11 ile alakalı burada yazdığım çoğu şey Windows 10'un stock versiyonu için de geçerliydi. Bir kere Windows 10'u debloatlı kullandıktan sonra stock haline katlanamamış, bir daha yüzüne bile bakmamıştım. Modlu hali güzeldi, latency düşüktü ve kaynak kullanımı azdı. İşletim sisteminden beklediğim iki şeyi de yerine getiriyordu:
- İşlerimi gecikmesiz ve seri bir şekilde...