Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gloxinium

Becerikli
Merhaba,

1.5 veya 2 ay önce bilgisayarımı Windows 11'e yükselttim, Windows 11'e geçtiğimden beridir sorunların ardı arkası kesilmedi, bunlardan en ciddi ve canımı sıkan olanı Chrome, Discord gibi uygulamalarda yeni bir sayfaya geçerken veya sayfayı kaydırırken sürekli ekranımın belli bir kısmının eski yerde kalıp ufak bir kısmının yeni sayfaya geçmesi, bu durum başlarda az oluyordu ama son 2-3 haftadır bu durum ciddi şekilde arttı, bilgisayarıma format attım ama hala devam ediyor, özellikle bir oyuna girince bu durum daha da ciddileşiyor. Bir de Windows 11'e geçtikten sonra Armoury Crate uygulamasında Fan Xpert kısmı gözükmemeye başladı.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim ve iyi günler dilerim.

Sistemim:
  • RX 7600,
  • Ryzen 5 7500F,
  • ASUS Prime A620M-K,
  • 16 GB DDR5 5600 MHz RAM

Windows 11'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? 24H2 kullanıyorsanız, o sürümde sorun yaşamayan çok az insan gördüm.

Hangi sürümü kurduğunuzu bilmiyorsanız başlat menüsünü açıp winver yazın ve açılan yerin ekran görüntüsünü paylaşın.

Windows 11'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? 24H2 kullanıyorsanız, o sürümde sorun yaşamayan çok az insan gördüm.

Hangi sürümü kurduğunuzu bilmiyorsanız başlat menüsünü açıp winver yazın ve açılan yerin ekran görüntüsünü paylaşın.
Windows 11 Pro 24h2 sürümünü yüklü şuan. Dediğiniz gibi bu sürümde sorun yaşamayan yoksa 23h2'ye düşüreceğim, ilk windows 11 kurduğumda da zaten 23h2 sürümü vardı, sonradan 24h2'ye güncelledim.

Windows 11 Pro 24h2 sürümünü yüklü şuan. Dediğiniz gibi bu sürümde sorun yaşamayan yoksa 23h2'ye düşüreceğim, ilk windows 11 kurduğumda da zaten 23h2 sürümü vardı, sonradan 24h2'ye güncelledim.

Sorun yaşamadan kullanan elbette var ama Windows 11 ile alakalı bu zamana kadar gördüğüm en fazla şikayet kesinlikle bu sürümdeydi.

Düşürme işlemini düzgünce format atarak yapın. Yükseltme işlemlerini de güncelleyerek yapmanızı önermem. Sıfırdan kurulum daha sağlıklı olur. Görsel bir glitche maruz kalıyorsunuz ve çözümü çok spesifik olabilir, tespiti güç.

Şimdi sıfırdan 23H2 kurun. Kurduktan sonra yerinizde olsam ReviOS kurardım. Windows 11'i kanımca kullanılabilir hale getiriyor. Windows 11'i bloatlardan arındırıp, sistem tepkiselliğini arttırıp kaynak tüketimini düşürüyor. Kendim de ReviOS kullanıyorum. Hatta bununla alakalı rehberim var, en aşağıya bırakacağım.

Önce Windows 11 23H2'yi normal format atar gibi kuruyorsunuz. Kurulumdan önce Windows'un kafasına göre sürücü kurmaması için internet bağlantısını kesin.
Kurulum bittikten sonra ReviOS playbook'u kurun:

Bu AMEWizard. Playbook kurulumu için kullanacağınız program.

Bu da ReviOS'un kendisi. AME Wizard ile kurulum yaparken Windows Update'i devre dışı bırakmak için ilgili seçeneğini işaretleyin. Soruyordu diye hatırlıyorum.
Kurulum biraz sürecek, bittikten sonra yeniden başlayacak. Başladıktan sonra internet bağlantısını yapıp ekran kartı ve diğer sürücülerinizin kurulumuna geçebilirsiniz.

Sorun yaşamadan kullanan elbette var ama Windows 11 ile alakalı bu zamana kadar gördüğüm en fazla şikayet kesinlikle bu sürümdeydi.

Düşürme işlemini düzgünce format atarak yapın. Yükseltme işlemlerini de güncelleyerek yapmanızı önermem. Sıfırdan kurulum daha sağlıklı olur. Görsel bir glitche maruz kalıyorsunuz ve çözümü çok spesifik olabilir, tespiti güç.

Şimdi sıfırdan 23H2 kurun. Kurduktan sonra yerinizde olsam ReviOS kurardım. Windows 11'i kanımca kullanılabilir hale getiriyor. Windows 11'i bloatlardan arındırıp, sistem tepkiselliğini arttırıp kaynak tüketimini düşürüyor. Kendim de ReviOS kullanıyorum. Hatta bununla alakalı rehberim var, en aşağıya bırakacağım.

Önce Windows 11 23H2'yi normal format atar gibi kuruyorsunuz. Kurulumdan önce Windows'un kafasına göre sürücü kurmaması için internet bağlantısını kesin.
Kurulum bittikten sonra ReviOS playbook'u kurun:

Bu AMEWizard. Playbook kurulumu için kullanacağınız program.

Bu da ReviOS'un kendisi. AME Wizard ile kurulum yaparken Windows Update'i devre dışı bırakmak için ilgili seçeneğini işaretleyin. Soruyordu diye hatırlıyorum.
Kurulum biraz sürecek, bittikten sonra yeniden başlayacak. Başladıktan sonra internet bağlantısını yapıp ekran kartı ve diğer sürücülerinizin kurulumuna geçebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Windows 11 24h2 sürümüne başta direkt güncelleyip geçmiştim, 4-5 gün öncede format attım bilgisayar bu olay yüzünden. Talon isminde bir debloater var onu kullanmıştım format attıktan sonra, eğer sizde kullandıysanız bunu ReviOS ile arasında nasıl bir fark vardır? Birde neden tekrardan format attığımda internet bağlantımı kesmem lazım tam olarak anlayamadım, kötü sürücü mü yüklüyor?

Birde neden tekrardan format attığımda internet bağlantımı kesmem lazım tam olarak anlayamadım, kötü sürücü mü yüklüyor?

Ekran kartınızın sürücülerini otomatik yüklüyor, sistemdeki diğer sürücülere eski sürüm sürücüler yükleyebiliyor. Defalarca kere başıma geldi.

Talon isminde bir debloater var onu kullanmıştım format attıktan sonra, eğer sizde kullandıysanız bunu ReviOS ile arasında nasıl bir fark vardır?

Kullanmadım ben onu, bilmiyorum.