Maçı izliyordum, izlerken mavi ekran hatası aldım. Konuyu açarken bir daha aldım. Durdurma kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyordu. Bilgisayarda son zamanlarda driver güncellemesi veya bellek takma çıkarma gibi bir işlem yapmadım.
O hata driver bozukluğu, RAM sorunu, Windows çökme de veriyor o hatayı.
DDU ile driver silip deneyebilirsiniz, RAM iki sokette doluysa birini çıkarıp deneme farklı sokette deneme gibi şeyler yapabilirsiniz, BIOS güncellemesi var mı ona bak son sürümde olması güzel olur, Windows Update bak chipset driverı güncelle kurulu değilse kur.
Aklıma gelenler bunlar eğer ki bir gelişme olursa yazarsınız. Fener berabere kaldı zaten. (Fenerliyim)
O hata driver bozukluğu, RAM sorunu, Windows çökme de veriyor o hatayı.
DDU ile driver silip deneyebilirsiniz, RAM iki sokette doluysa birini çıkarıp deneme farklı sokette deneme gibi şeyler yapabilirsiniz, BIOS güncellemesi var mı ona bak son sürümde olması güzel olur, Windows Update bak chipset driverı güncelle kurulu değilse kur.
Aklıma gelenler bunlar eğer ki bir gelişme olursa yazarsınız.
Maçı izliyordum, izlerken mavi ekran hatası aldım. Konuyu açarken bir daha aldım. Durdurma kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyordu. Bilgisayarda son zamanlarda driver güncellemesi veya bellek takma çıkarma gibi bir işlem yapmadım.
USB kaynaklı hata almışsınız hocam, tüm USB cihazlarını sistemden çıkarın. Bilgisayarı yeniden başlat. Sorun geçerse, aygıtları tek tek takarak hangi aygıtın tetiklediğini bul.
Aygıt yöneticisinden Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri altında USB Root Hub (xHCI) bulun, kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Chipset, USB driverleri güncelleyin.
Sorun devam ederse Memtest86 ile RAM'leri test edin.
USB kaynaklı hata almışsınız hocam, tüm USB cihazlarını sistemden çıkarın. Bilgisayarı yeniden başlat. Sorun geçerse, aygıtları tek tek takarak hangi aygıtın tetiklediğini bul.
Aygıt Yöneticisi'nden Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri altında USB Root Hub (xHCI) bulun, kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Chipset, USB sürücüleri güncelleyin.
Sorun devam ederse Memtest86 ile RAM'leri test edin.
Konuyu açtığımdan beri hata almadım, belki yakın bir zamanda da almam. Ne yapmam gerekiyor bu durumda, nasıl tespit edebilirim? Veya nasıl bir sıralama ile ilerlemeliyim.
Konuyu açtığımdan beri hata almadım, belki yakın bir zamanda da almam. Ne yapmam gerekiyor bu durumda, nasıl tespit edebilirim? Veya nasıl bir sıralama ile ilerlemeliyim.
Microsoft sürücüleri (USBXHCI.SYS) mavi ekrana sebep olmazlar. Dolayısıyla bu soruna USB Root Hub (xHCI) sebep olmuş diyemeyiz.
Hatada belirtilen 3.taraf bir sürücü yok. Dosyadaki tüm çekirdeklere ve ham stacklerine baktım da bir şeye denk gelemedim. Hatanın detaylı açıklaması aşağıdaki konuda mevcut:
Merhaba, iyi geceler. Tekrardan rahatsız ettim kusura bakmayınız.. Ayın 27'sinde hata almıştım en son 13 gün önce ve şu an tekrarladı. Minidump dosyasını paylaşmak istedim. Portların yerini değiştirip kullanıyordum ve hiçbir sorun yoktu ama birden takıldı tekrar "tııır" sesi ve siyah ekran ile reset atmak zorunda kaldım.
Sende şüphelendiğim şey Gigabyte Control Center oldu ama emin değilim. Bir ham Stack'ten ayrı bir stack döküp buldum bu sürücüleri. WDF kayıtları da minidump üzerinde oluşmadığı için sürücülerin WDF süreçlerini kontrol edemedim.
Sürücü doğrulayıcı çalıştırıp sistemindeki sürücüleri kontrol edebilirsin:
Driver Verifier aracı, Windows 2000'den bu yana her Windows sürümüne dahil edilen ve sistem bozulmasına, arızalara veya diğer öngörülemeyen davranışlara neden olan birçok sürücü sorununu tespit etmek ve gidermek için kullanılan bir araçtır. Bu konuda, sistemdeki bir sürücüyü tespit etmek ve sorunlarını gidermek için Sürücü Doğrulayıcı'nın nasıl kullanılacağını anlatmaya çalışacağım.
Başlamadan önce; Verifier kullanımı öncesi sistem yedeği almanız, Geri yükleme noktası oluşturmanız elzem bir konudur. Zira konunun ilerisinde kısa olarak değindiğim boot sırasında sürekli mavi ekran stuck...
Driver Verifier aracı, Windows 2000'den bu yana her Windows sürümüne dahil edilen ve sistem bozulmasına, arızalara veya diğer öngörülemeyen davranışlara neden olan birçok sürücü sorununu tespit etmek ve gidermek için kullanılan bir araçtır. Bu konuda, sistemdeki bir sürücüyü tespit etmek ve sorunlarını gidermek için Sürücü Doğrulayıcı'nın nasıl kullanılacağını anlatmaya çalışacağım.
Başlamadan önce; Verifier kullanımı öncesi sistem yedeği almanız, Geri yükleme noktası oluşturmanız elzem bir konudur. Zira konunun ilerisinde kısa olarak değindiğim boot sırasında sürekli mavi ekran stuck...