Sye

Uzman
  • Anakart: A620M H
  • İşlemci: R5 7500F
  • Ekran Kartı: RX 7700 XT
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

Maçı izliyordum, izlerken mavi ekran hatası aldım. Konuyu açarken bir daha aldım. Durdurma kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyordu. Bilgisayarda son zamanlarda driver güncellemesi veya bellek takma çıkarma gibi bir işlem yapmadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.
@bicy

Minidump dosyası

Son düzenleyen: Moderatör:
O hata driver bozukluğu, RAM sorunu, Windows çökme de veriyor o hatayı.

DDU ile driver silip deneyebilirsiniz, RAM iki sokette doluysa birini çıkarıp deneme farklı sokette deneme gibi şeyler yapabilirsiniz, BIOS güncellemesi var mı ona bak son sürümde olması güzel olur, Windows Update bak chipset driverı güncelle kurulu değilse kur.

Aklıma gelenler bunlar eğer ki bir gelişme olursa yazarsınız. Fener berabere kaldı zaten. (Fenerliyim)

O hata driver bozukluğu, RAM sorunu, Windows çökme de veriyor o hatayı.

DDU ile driver silip deneyebilirsiniz, RAM iki sokette doluysa birini çıkarıp deneme farklı sokette deneme gibi şeyler yapabilirsiniz, BIOS güncellemesi var mı ona bak son sürümde olması güzel olur, Windows Update bak chipset driverı güncelle kurulu değilse kur.

Aklıma gelenler bunlar eğer ki bir gelişme olursa yazarsınız.
Birkaç tanesini bugün denerim. Devamını yarın devam ederim.

Konuyu açtıktan sonra mavi ekran almadım ve izledim. Sağ olun yine de.

• Anakart: A620M h
  • İşlemci: R5 7500F.
  • Ekran kartı: RX 7700 XT.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro.

Maçı izliyordum, izlerken mavi ekran hatası aldım. Konuyu açarken bir daha aldım. Durdurma kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyordu. Bilgisayarda son zamanlarda driver güncellemesi veya bellek takma çıkarma gibi bir işlem yapmadım.

@bicy

Minidump dosyası
Siz driver güncellemesi yapmasanız bile AMD otomatik yapıyor driver güncellemesini. Sürücüden kapatmadıysanız otomatik yüklüyor.

USB kaynaklı hata almışsınız hocam, tüm USB cihazlarını sistemden çıkarın. Bilgisayarı yeniden başlat. Sorun geçerse, aygıtları tek tek takarak hangi aygıtın tetiklediğini bul.
Aygıt yöneticisinden Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri altında USB Root Hub (xHCI) bulun, kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Chipset, USB driverleri güncelleyin.
Sorun devam ederse Memtest86 ile RAM'leri test edin.

USB kaynaklı hata almışsınız hocam, tüm USB cihazlarını sistemden çıkarın. Bilgisayarı yeniden başlat. Sorun geçerse, aygıtları tek tek takarak hangi aygıtın tetiklediğini bul.
Aygıt Yöneticisi'nden Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri altında USB Root Hub (xHCI) bulun, kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Chipset, USB sürücüleri güncelleyin.
Sorun devam ederse Memtest86 ile RAM'leri test edin.
Konuyu açtığımdan beri hata almadım, belki yakın bir zamanda da almam. Ne yapmam gerekiyor bu durumda, nasıl tespit edebilirim? Veya nasıl bir sıralama ile ilerlemeliyim.

Konuyu açtığımdan beri hata almadım, belki yakın bir zamanda da almam. Ne yapmam gerekiyor bu durumda, nasıl tespit edebilirim? Veya nasıl bir sıralama ile ilerlemeliyim.
Yani hocam, PC'de USB olarak ne takılıysa söküp tek tek deneyeceksiniz. Onun yerine güncellemek daha mantıklı olabilir.

Microsoft sürücüleri (USBXHCI.SYS) mavi ekrana sebep olmazlar. Dolayısıyla bu soruna USB Root Hub (xHCI) sebep olmuş diyemeyiz.

Hatada belirtilen 3.taraf bir sürücü yok. Dosyadaki tüm çekirdeklere ve ham stacklerine baktım da bir şeye denk gelemedim. Hatanın detaylı açıklaması aşağıdaki konuda mevcut:

Sende şüphelendiğim şey Gigabyte Control Center oldu ama emin değilim. Bir ham Stack'ten ayrı bir stack döküp buldum bu sürücüleri. WDF kayıtları da minidump üzerinde oluşmadığı için sürücülerin WDF süreçlerini kontrol edemedim.

Sürücü doğrulayıcı çalıştırıp sistemindeki sürücüleri kontrol edebilirsin:

• Anakart: A620M H
  • İşlemci: R5 7500F
  • Ekran Kartı: RX 7700 XT
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

@bicy

Minidump dosyası

Mavi ekranı USB sürücüsü yüzünden almışsınız, disk hataları da mevcut.

Harici disk kullanıyorsanız onu bir süre takmayın.

BIOS versiyonu çok eski önce onu güncelleyin, sonra anakartın tüm sürücülerini güncelleyip test edin sistemi.

Sürücü doğrulayıcı çalıştırıp sistemindeki sürücüleri kontrol edebilirsin:

Windows 10 için çalışır mı ?