FurkanPatır

Gelişen
  • Anakart: ASUS B650M-R
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: RX 7800 XT.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Bu sistemi geçen yıl oluşturdum. Son üç ayda oyunlarda FPS düşüklüğü yaşamaya başladım. Sebebini anlayamadım. Daha sonrasında son bir ayda LoL oynarken Alt+Tab yaptığımda bilgisayarın ekranı hiçbir şekilde işlem yapmama müsaade etmeyecek şekilde (tamamen siyah kalarak) donmaya başladı. Ardından bugün ilk defa meşhur "your device run..." hatasıyla mavi ekran hatası aldım.

Sistemin garantisi devam ediyor. BIOS'um güncel, ekran kartı yazılımım güncel. Olay görüntüleyecimdeki hataları aşağıdaki görselde paylaştım. Yardımcı olursanız sevinirim. @Recep Baltaş

Minidump:

Ekran Görüntüsü (2).webp

Ekran Görüntüsü (4).webp

Ekran görüntüsü 2025-11-27 185442.webp

• Anakart: ASUS B650M-R
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: RX 7800 XT.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Bu sistemi geçen yıl oluşturdum. Son üç ayda oyunlarda FPS düşüklüğü yaşamaya başladım. Sebebini anlayamadım. Daha sonrasında son bir ayda LoL oynarken Alt+Tab yaptığımda bilgisayarın ekranı hiçbir şekilde işlem yapmama müsaade etmeyecek şekilde (tamamen siyah kalarak) donmaya başladı. Ardından bugün ilk defa meşhur "your device run..." hatasıyla mavi ekran hatası aldım.

Sistemin garantisi devam ediyor. BIOS'um güncel, ekran kartı yazılımım güncel. Olay görüntüleyecimdeki hataları aşağıdaki görselde paylaştım. Yardımcı olursanız sevinirim. @Recep Baltaş

Minidump:

Sorunun çözümüne yönelik aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Donanım Kontrolleri​

1. Temperatür ve Toz Kontrolü:
- İşlemci ve ekran kartının sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma, mavi ekran hatalarına neden olabilir. Toz birikimini temizleyin.

2. RAM Kontrolü:
- RAM'inizi test edin. Bilgisayarınızı BIOS üzerinden RAM testine tabi tutun veya "MemTest86" gibi bir araç kullanın.

3. Güç Kaynağı:
- Güç kaynağınız yeterli watt değerine sahip mi? Yetersiz güç, donma ve mavi ekran hatalarına yol açabilir.

Yazılım ve Sistem Kontrolleri​

1. Sürücü Güncellemesi:
- Tüm donanımların sürücülerini (özellikle ekran kartı) güncelleyerek tekrar deneyin.
- AMD'nin resmi web sitesinden veya ASUS'un web sitesinden en güncel sürücüleri indirin.

2. Güncellemeler:
- Windows'un güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeleri yapın.

3. Olay Görüntüleyici:
- Olay görüntüleyicinizdeki hataları ve kodları inceleyin. Özellikle "WudfUsbccidD" ve diğer hataların detaylarına dikkat edin; bunlar belirli bir yazılım veya donanım sorunu gösterebilir.

Diğer Çözümler​

1. Güvenli Modda Başlatma:
- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp sorun olup olmadığını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, üçüncü parti bir yazılımın buna sebep olabileceğini düşünebilirsiniz.

2. Sistem Geri Yükleme:
- Eğer son bir güncelleme sonrası sorun yaşanmaya başladıysa, sistem geri yükleme noktasına dönebilirsiniz.

3. Bozuk Minidump Dosyaları:
- Minidump dosyalarını analiz etmek için "BlueScreenView" veya "WhoCrashed" programını kullanarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Destek ve Garanti​

- Garantiniz devam ettiği için, donanımınızı herhangi bir riske atmamayı düşünebilirsiniz. Eğer yukarıda belirtilen çözümler işe yaramazsa, ürünü aldığınız yere başvurun veya teknik destek ile iletişime geçin.

Bu adımları deneyip sonuçları kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi için ek detaylarla birlikte geri dönün.

Teşekkürleri minidump dosya analizini yapamadığım için aslında sizden yardım istemiştim. Çünkü analizi doğru yorumlayacak yetkinliğe sahip değilim yapmanız mümkün müdür?