Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YEk18

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar dilerim.

MSI B650 Tomahawk anakart, Ryzen 5 7500F işlemci ve RX 7800 XT kullanıyorum.

Bilgisayarda normal şekilde müzik dinlerken birden ekran dondu ve ses gitti. Birkaç saniye sonra ekran ve ses geri geldi, ardından akıcılığın düştüğünü fark ettim. Bunu AMD Adrenalin yazılımından kontrol etmek istedim, masaüstüne sağ tıkladım ama Adrenalin yazılımını göremedim. Görsel bir hata olduğunu varsayarak sağ alttan sistem tepsisinden AMD yazılımını açmaya çalıştım ve “grafik sürücüsü donanımınızla uyumlu değil” hatası aldım. Bilgisayarı yeniden başlattım ve ekran gitti. Monitörün en üstünde sadece minicik bir kısımdan masaüstünü görebiliyorum; her şey çalışıyor, tuşlar vs. sadece ekran yok. Ekran kartımı arkadaşın bilgisayarına taktım ve ekran sorunsuz geldi, yani kartta problem yok. Arkadaşın ekran kartını kendi bilgisayarıma taktım ve aynı sorun devam etti. Bilgisayar hala işlevsel, yani parolayı girip masaüstüne erişebiliyorum, ama sadece minicik bir kısımdan.

Bunun üzerine anakart üzerindeki JBAT1 pinlerine tornavida ile 10 saniye kısa devre yaptırarak CMOS’u sıfırladım, fakat hiçbir şey değişmedi. Her şey aynı. Monitörde sıkıntı yok, ekran kartında sıkıntı yok, kablolarda sorun yok. Sorunu karışık anlattıysam özür dilerim. İnternette aradım fakat bu hatayla ilgili hiçbir şey bulamadım. CMOS resetlendikten sonra ekran şu an mavi bir yerde, ama nerede olduğunu bilmiyorum, sadece en üstten minicik bir kısımdan görebiliyorum. Bilgisayarı sıfırlamak ve tüm driver’ları kaldırmak istiyorum fakat ekranı göremeden bunu yapamıyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba? Gerçekten şu an zor durumdayım. Herkese iyi forumlar.

Edit: Bir şekilde bilgisayara format atıp tüm driver’ları temizlersem sorunun çözüleceğini düşünüyorum ve bugün içinde arkadaşın SSD’sini kendi bilgisayarıma takıp öyle deneyeceğim.
Screenshot_20251221_004214_WhatsApp.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar son çareyi benim SSD'yi arkadaşın bilgisayarinda formatlamakta buldum. USB ile yeniden kurulum yaptım ve kendi kasama taktım ve sorunlarım çözüldü. Yardımı için herkese teşekkürler.
Yeni güncellemeden kaynaklı olabilir. Radeon sürücüleri biraz sakat. DDU ile silip 2-3 sürüm geri yükleyin.
DDU ile nasıl sileceğim ki hocam, bilgisayara erişemiyorum; ekran yok. Fotoğraftaki gibi sadece küçücük bir yer görünüyor ve CMOS sıfırladıktan sonra artık masaüstüne değil, mavi bir yere atıyor beni; muhtemelen Windows kurtarma bölümü ama bilmiyorum. ://

DDU ile nasıl sileceğim ki hocam, bilgisayara erişemiyorum; ekran yok. Fotoğraftaki gibi sadece küçücük bir yer görünüyor ve CMOS sıfırladıktan sonra artık masaüstüne değil, mavi bir yere atıyor beni; muhtemelen Windows kurtarma bölümü ama bilmiyorum. ://

Mavi kısmın fotoğrafını atabilir misiniz? Kurtarma menüsüne atıyor ise bir şeyler deneyebiliriz.

HDMI veya DP kullanıyorsanız sök tak yapın hocam. Ya da başka kablo deneyin. Olmadı ekran kartıyı yerinden çıkar takın.
Hepsini denedim hocam; kendi ekran kartım arkadaşın bilgisayarında çalışıyor. Arkadaşın ekran kartını benim bilgisayara takınca aynı sorun devam ediyor. Arkadaşın ekran kartı RX 6600, bu arada.