R5 7500F & RX 9060 XT sistemde düşük FPS sorunu

denxony

Üyecik
Merhaba, bu yılın başında Unlost'un topladığı hazır sistemlerden aldım. Sistem ilk başlarda iyiydi diye hatırlıyorum ama daha sonrasında FPS değerlerimin düştüğünü hissettim.

Arkadaşımın sistemi kağıt üzerinde benimkinden daha kötü ama çoğu oyunda ya benden daha yüksek ya da aynı FPS değerlerini alıyoruz. Benim monitörüm 1366x768 olduğu için bu çözünürlükte ondan biraz daha yüksek FPS alıyorum ama görüntü kalitesi çok düşük. Sorunun bundan kaynaklı olabileceğinden şüpheleniyordum; AMD'nin uygulamasından VSR ile çözünürlüğü 2K yani arkadaşımınki ile aynı yaptım ama FPS'im daha da düştü ve dediğim gibi arkadaşımla aynı FPS'i, hatta bazen daha düşüğünü almaya başladım. Hazır sistem almayı pek sevmiyorum ama taksit seçeneği ve fiyatı nedeniyle mecbur kaldım.

Isınma konusunda bir sorun yok, soğutma gayet iyi. Değerlere bakınca arkadaşımınki ile neredeyse aynı, hatta bazı yerlerde daha iyi bile diyebiliriz. Sorunu bulamamanın asıl sebebi bu; izlediğim videolarda veya internet sitelerinde gördüğüm performansın çok daha altında FPS alıyorum. Bu durum canımı sıkıyor.
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 9060 XT Pulse GDDR6 16 GB 128 bit
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Anakart: MSI Pro A620 AM5 DDR5 mATX
  • RAM: XPG Lancer Blade 16 GB (1x16 GB) 5600 MHz DDR5 CL46
  • SSD: WD 500 GB Green M.2 NVMe SSD.
Kasanın linki: https://app.hb.biz/w0KJHBWOEBe8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…